fredag, september 17, 2021
 

Om du uppskattar våra ingående granskningar och reportage så får du gärna donera en slant månadsvis med kreditkort!

HemINRIKESVittnesmål från SFI - migranterna tjänar mest på att fortplanta sig

Vittnesmål från SFI – migranterna tjänar mest på att fortplanta sig

Gab

Igår publicerade Dagens Nyheter en insändare från Rahman Mridha som innehåller en del observationer om att påbörja ett nytt nordligt liv där ”Svenska för invandrare (SFI)” är navet. Sverige är ett av de få länder i världen som bjuder migranter på gratis språkutbildning samtidigt som de får lön. Men Mridha klagar i inlagan på att svenskarna inte segregerar nytillkomna analfabeter med mer välutbildade som han själv. Han beklagar sig vidare på att det är svårt att få hjälp i medborgarrättssituationer utan att kunna specificera vad han pratar om. Det mest häpnadsväckande från insändaren är dock att majoriteten av migranterna på SFI inte verkar tycka att det är någon idé att studera och skaffa jobb. Istället förslår de att den bästa ekonomiska idén är att fortplanta sig och skaffa tre till fyra barn.

Från insändaren framgår att det att de flesta på SFI ”tyckte att det inte var någon idé att plugga”. Motiveringen till detta skall ha varit att man som invandrare ändå inte kan få något jobb. För att få ett trivsamt liv i Sverige förslår migranterna istället att man förblir outbildad och arbetslös. Det bästa man kan göra rent ekonomiskt är att skaffa ”3-4 barn”.

Mridha gnäller sen på kursplanen, svenskarnas planer på integration och inkompetenta lärare. Tydligen har han inte insett att alla svenskar som flyttar utomlands får betala för sina egna språkkurser, något som han själv också kan göra.

Det är oklart hur länge det svenska välfärdssystemet kommer att fungera när analfabeter och välfärdsmigranter som inte vill jobba kan leva ett mycket gott liv enbart på att föröka sig själva på svensk mark.

MEST POPULÄRA