torsdag, juli 29, 2021
 
HemOPINIONVem vågar ifrågasätta den antirasistiska normen?

Vem vågar ifrågasätta den antirasistiska normen?

När svart blir vitt och vitt blir svart

Gab

Den berömda danska populistledaren, Mogens Glistrup, lär ha sagt, när han blev kallad rasist, vadå rasist?, antingen är man rasist eller så är man landsförrädare. Detta sätter fingret på något mycket intressant.

Rasistsvärdet har en alldeles för stor effekt när det inte riktas mot vita. Det hela borde på känt pk-manér relativiseras mycket mer. Varför är det värre än vanlig mobbing? Varför är det värre att kritisera kriminella klaner än att hata Jimmie Åkesson eller rent allmänt försöka få SD-anhängare sparkade från sina arbetsplatser?

När man ställer frågor om detta till ”djupa staten” kommer de ansvariga ofta in på slaveriet och apartheid i Sydafrika. Under apartheid invandrade dock enorma mängder svarta till landet varje år och deras andel av befolkningen gick från 68 till 76 procent mellan 1946-90 – detta samtidigt som den vita andelen gick från 20 till 13 procent. Efter att apartheid avskaffades i Sydafrika 1994 och ANC tillträdde trodde många att samhällsutvecklingen skulle ta en mer demokratisk riktning. Hur gick det då?

Milt uttryckt, inte så bra. När befolkningsmajoriteten, det vill säga de svarta, övertog makten korrumperades landet i en omfattning som vi i Sverige har svårt att ta till oss. Våldet eskalerade mycket snabbt och ganska snart förföljdes vita i en omfattning som hade tydligt rasistiska inslag, den vita befolkningsminoriteten blev legalt villebråd och den tidigare apartheiden vändes snabbt så att svarta nu istället blev förtryckarna.

Under Zumas regim eskalerade korruptionen och våldet så till den grad att Sydafrika gick från att vara ett land med rasistiskt våld till att bli ett land i kaos, helt klanstyrt och där våldet mot vita gjorde det nära på omöjligt för dem att leva i det. Var det så Palmes illegala stöd till ANC var tänkt att utveckla sig?

När den svenska befolkningsmajoriteten påstås vara rasistiska måste man jämföra med dagens rasism i till exempel Sydafrika, ännu har inte lugna och beskedliga svenskar börjat mörda de importerade befolkningsminoriteterna vi sett välla in i Sverige.

Frågan man måste ställa sig är om svenskarna skall låta en importerad minoritet ta över landet och på samma sätt som i Sydafrika låta dem ägna sig åt ”omvänd” rasism?

Den antirasistiska normen har gjort att vi aldrig vågat säga ifrån om våldtäkterna, rånen och skjutningarna som har importerats. Rädslan att bli utpekad som rasist står alltså över viljan att berätta sanningen och komma till rätta med de verkliga problemen. Det svenska damfotbollslandslaget har en del att fundera på när de knäböjer för BLM.

MEST POPULÄRA