onsdag, juni 16, 2021
 
HemINRIKESVänsterpartist i Hörby åtalas för Pride-uppror

Vänsterpartist i Hörby åtalas för Pride-uppror

Vänsterextrema Sveriges Radio ger fullt eldunderstöd till den åtalade - nu ute med sjätte inslaget på hemsidan

Gab

Vänsterpartiets tredjenamn i Hörby kommun åtalas nu av Södra Skånes åklagarkammare för brott mot ordningslagen. Fallet hanteras av Lunds tingsrätt. Det var i oktober 2020 som kommunisten Eva Märta Granqvist ”bröt samman” då den lokala kommunen bestämt sig för att inte hissa HBTQ-flaggan längre. Som representant för föreningen Växtkraft anordnade hon därför ett olaglig protest. Enligt förundersökning understödde även Svenska kyrkan det hela.

Det var i Facebookgruppen ”Hörby för allas lika värde” som Granqvist anordnade sin viktiga protest. På plats dök enligt polisen runt 35 personer upp med plakat och ballonger. Bakgrunden till protesten är att kommunen med Sverigedemokraterna (SD) i ledningen valt att använda svenska flaggan istället för HBQT-lobbyns.

Cecilia Bladh in Zito (SD) är ordföranden för kommunfullmäktige i Hörby. Vänsterextrema Sveriges radio (SR) är därför mycket aktiva med aktivism i frågan. Hitintills har SR:s politiskt drivna lobbyister uppmärksammat flaggproblemet i Hörby hela sex gånger.

Från förundersökning framgår det att även SSU och Liberalerna deltog i protesterna. Granqvist skyller i sitt polisförhör på kollegan Marie Bergström.

Från polisens förundersökning syns flera flaggor och klistermärken. Skärmdump Nya Riks.

Vänsterpartiet, som anordnade protesten, hade med sig en flagga från det egna partihögkvarteret, men skyller alltså på en privat förening.

När vänsterpartister bryter mot lagar brukar de befordras internt efter. Det mest kända fallet är Hanna Gunnarsson som åtalades för uppvigling mot SD efter att hon uppmanat folk att förstöra deras valmaterial. Hennes belöning blev en riksdagsplats.

MEST POPULÄRA