torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESVänsterpartist från Kramfors på fylleresa i Göteborg – nu åtalas han för...

Vänsterpartist från Kramfors på fylleresa i Göteborg – nu åtalas han för grovt rattfylleri

Kommunisten hade bara druckit "en öl"

Gab

Svante Jönsson som är ersättare för Vänsterpartiet i Kramfors Västernorrland åtalas nu av Göteborgs tingsrätt för grovt rattfylleri. Detta efter en fylleresa där han har kört sönder sin egen bil i ett garage. Hans körbeteende och vingliga framfart uppmärksammades av boende som kontaktade polisen.

Thomas Lundberg som är ordförande för Vänsterpartiet i hemkommunen känner inte till ärendet. Han vet inte heller vad partiet har för regelverk gällande varken uteslutningar eller om man kan representera partiet i ett val efter denna typ av brottslighet.

Precis som i fallet med Björn-Fredrik Munkvold från Socialdemokraterna som vi nyligen uppmärksammat uppgav Jönsson enligt förundersökningen att han bara druckit ”en öl”. När polisen kom till platsen var fordonet kraftigt krockskadat vilket framgår av flertalet bilder.

Svante Jönsson (V):s bil var krockskadad och nära på obrukbar när polisen tog honom för grovt rattfylleri.

Jönsson menar i ett samtal med Nya Riks att han skadade bilen i ett parkeringsgarage när han körde in i en betongvägg. Eftersom han fångades på övervakningskameror stod polisen sen och väntade på honom när han skulle köra några kvarter med bilen. Han menar vidare att han står till förfogande för Vänsterpartiet om de vill att han skall ställa upp i nästa val.

Historien om ”en öl” stämmer enligt Jönsson inte längre utan nu säger han:

”Jag var trött och törstigt och satt i bilen och drack några öl. Jag satt ganska länge och drack öl.”

MEST POPULÄRA