onsdag, juni 16, 2021
 
HemINRIKESVänsterpartiskt riksdagskandidat dömd för bidragsbrott

Vänsterpartiskt riksdagskandidat dömd för bidragsbrott

Sitter just nu som ersättare i både kommun och landsting enligt partiets hemsida

Gab

Kommunisten och riksdagskandidaten Danijel Miletic har nu dömts av Kalmar tingsrätt till dagsböter och villkorlig dom för bidragsbrott mellan december 2015 och september 2017. När Nya Riks kontaktar honom påstår han att han hoppade av från politiken redan 2016 men under 2018 ställde han upp i kommunal, landstings och riksdagsvalet. Han förekommer även som ersättare i Emmaboda kommunfullmäktige under 2019.

Enligt domen har Miletic sökt bidrag för smärtor och psykiska problem från Försäkringskassan men samtidigt jobbat ändå. Han har alltså inte varit berättigad till någon sjukersättning. Förutom att han gottat sig med ”dubbel lön” har han även fått ersättningar från Kalmar Läns landsting och Emmaboda kommun.

Försäkringskassan avslöjade allt och skickade ett återkrav på 428 384 kronor. Utredningen är mycket omfattande och förundersökningen täcker nästan 400 sidor. Miletic jobbar enligt polisen med insatser i öppna spisar.

Tingsrätten skriver i sin dom att polisen genom utredningen ”visat att Danijel Miletic bedrivit näringsverksamhet under den tid som är aktuell i målet”. De menar vidare att det är ”ostridigt att han varit sjukskriven och uppburit ersättning i den utsträckning som åklagaren gjort gällande”.

Miletic åtalades även för ett försök till försäkringsbedrägeri gällande en Rolex-klocka med ett värde på 60 0000 kronor med frikändes eftersom rätten inte tyckte han fullföljde det hela på rätt sätt.

Vid samtal med Miletic framstår han som en fullfjädrad mytoman.

MEST POPULÄRA