torsdag, juli 29, 2021
 
HemKULTURVänsterextrema tennisspelaren Naomi Osaka utbränd efter BLM-galenskaperna

Vänsterextrema tennisspelaren Naomi Osaka utbränd efter BLM-galenskaperna

Gab

Efter en längre tid av utbrändhet skall nu Naomi Osaka spelar tennis i hemlandet Japan under OS igen. Innan detta missade hon Wimbledon och höll på med intensiv marknadsföring av ”Black Lives Matter (BLM)”.

Det var under förra året som Osaka under US Open satte på sig olika ansiktsmasker med namn som Breonna Taylor, Elijah McClain, Ahmaud Arbery, Trayvon Martin, George Floyd, Philando Castle och Tamir Rice för att rikta allt fokus från de svartas extrema överrepresentation i våld med dödlig utgång.

I en artikel i Dagens Nyheter hyllas hon och haveriet beskrivs i mer detalj. Under Franska mästerskapen i maj valde hon att helt skippa presskonferenserna. Detta skall ha berott på ångest kopplat till att tala med pressen och kanske då tvingas motivera varför svarta skall få döda vita så ofta samtidigt som de utmålas som offer.

Arrangören bötfällde henne och hotade med diskning vilket ledde till att hon tog en längre timeout.

Under OS i Japan kommer hon inte att få se några skyltar med ”White Lives Matter” eftersom evenemangen hålls utan publik. Det är dock troligt att Osaka, som till hälften är haitisk, kommer att få se en hel del politiskt motstånd under sin framtida karriär.

MEST POPULÄRA