söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESVänsterextrema SVT gör tvåminutersinslag om glassen Sitting Bull

Vänsterextrema SVT gör tvåminutersinslag om glassen Sitting Bull

Nu förbereder de troligtvis ett drev mot glassen "Geisha"

Gab

SVT:s Johanna Storm och Anna Adersjö släppte i dag ett två minuter långt inslag om glassen Sitting Bull som säljs av Triumfglass. De vänsterextrema reportrarna skriver i sin artikel att glassen är ”omdiskuterad” och att den fick kritik för att vara ”stereotyp”.

Det är oklart om SVT och den vänsterextrema personalen kommer att göra reportage för att säkerställa att fånigt framställda vikingar försvinner från olika förpackningar.

I artikeln hyllar de även att hockeylaget Frölunda Indians skall ta bort indianen från sin logotyp.

Truimfglass har i skrivande stund inte uppdaterat sin hemsida utan visar fortfarande en slickande indian på produktbladet.

SVT markerar hårt mot företaget i inslaget och frågar om det finns ”någon annan glass som skulle kunna bli problematisk i ert sortiment”. SVT:s vänsterextrema personal syftar givetvis på ”Geisha” som de upplever som sexistisk och kvinnoförnedrande. De måste dock enligt sitt sändningstillstånd vara sakliga och opartiska och markerar därför mer subtilt.

Glassen Sitting Bull har funnits i Triumfglass sortimentet under runt 40 år men nu viker sig alltså företaget för SVT:s personal och de vänsterextrema mobbar som vill radera all västerländsk kultur.

MEST POPULÄRA