tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESVänsterextrema Sveriges Radio kritiseras för att de lever med migranter från egna...

Vänsterextrema Sveriges Radio kritiseras för att de lever med migranter från egna snyftreportage

Gab

I dag uppmärksammade Fria Tider och DOKU att Sanna Drysén, tidigare reporter på vänsterextrema Sveriges Radio (SR), inledde en relation med terroranklagade Raad Al-Duhan. Detta i samband med att hon producerade ett snyftreportage för att stoppa utvisningen av den samme. SÄPO skall ha velat skicka hem en imam boende i Gävle vid namnet Riyad Abdulkarim Jassim (Abo Raad) och hans son Al-Duhan.

SR var framgångsrika med sin påverkansoperation och båda personerna, klassade av SÄPO som islamistiska terrorhot, är fortfarande folkbokförda i Sverige.

”Så fort jag fick veta att det fanns en situation som innebar att Ekots integritet kunde ifrågasättas så agerade vi.” säger Klas Wolf-Watz, chef på Ekot i en intervju på den egna kanalen. Han menar vidare att reportern lämnade redaktionen frivilligt, men påpekar samtidigt att han fick informationen i mitten av september 2020, och beslutade sig för att hemlighålla alla detaljer. Detta trots att det kraftigt påverkar SR:s trovärdighet.

I reportaget beskrevs SÄPO:s rapport som ”problematiskt”. Wolf-Watz menar att de inte har plockat bort något material och att allt som Drysén producerat ”håller sträck”. Han menar vidare att han står bakom publiceringarna och avfärdar all kritik med att det bara var ett privat personalärende.

MEST POPULÄRA