torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESValsabotörerna William Wilja Viklund och Ëlmë Ämting stäms av Alternativ för Sverige

Valsabotörerna William Wilja Viklund och Ëlmë Ämting stäms av Alternativ för Sverige

Gab

Tidningen Nya Tider uppmärksammade nyligen att polisen i Sundsvall misslyckats kapitalt med en enkel polisutredning som aldrig ens gick till åklagare. Det var under ett torgmöte i Sundvalls 2019 som William Wilja Viklund och Ëlmë Ämting i samförstånd hällde surströmming över Alternativ för Sveriges (AfS) valbord. En kameraväska, valsedlar, flygblad och andra produkter till ett värde av 5 400 kronor förstördes. Eftersom de misstänkta aldrig ens hördes och utredningen lades ner stämmer nu AfS personerna på ekonomisk ersättning via Sundsvalls tingsrätt i ett förenklat tvistemål.

Polisens förundersökningsledare Patrik Sundlöf har kallats som vittne till huvudförhandlingen tillsammans med två kollegor som skall ha gripit de två personerna på plats. Nedan är en video över det som inträffade där Ämting går först och följs av Viklund:

Video: Paret Ämting och Viklund attackerar AfS valbord.

Utöver detta finns en skärmdump från Facebook där paret erkänner brottet.

Ämting är bekant med demokratiminister Amanda Lind och har bland annat hållit tal tillsammans med henne i Härnösand. Viklund verkar enligt den egna Facebooksidan ha kopplingar till det Kommunistiska partiet och Revolutionär Kommunistiskt Ungdom i Sundsvall.

Gustav Kasselstrand, partiledare för AfS, kommenterar till Nya Riks att partiet stämmer personerna eftersom det inte gick till allmänt åtal. Polisen har inte brytt sig om att utreda det och titta på filmen menar han vidare.

– Patrik Sundlöf skickade det aldrig till åklagare och sedan preskriberades fallet.

När Nya Riks ringer Ämting och Viklund känner de inte till att de har blivit stämda och de vill heller inte svara på frågor.

MEST POPULÄRA