torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESVåldtäktsmannen Hassan Haji från Tanzania slipper utvisning - behövde tolk på swahili

Våldtäktsmannen Hassan Haji från Tanzania slipper utvisning – behövde tolk på swahili

Gab

Den multikriminella missbrukaren Hassan Haji döms nu till 2,5 års fängelse för våldtäkt mot en transsexuell person i Stockholm. Det meddelade den lokala tingsrätten den 23 april 2021. Strax innan detta dömdes han för olaga hot mot ”flickvännen” Karin Brunnström i Göteborg. Hans brottsliga bana började dock redan 2015 när han utsatte en kvinna för skadegörelse. Under 2019 dömdes han för narkotikabrott efter att ha varit påverkad av cannabis.

Det var den 25 februari 2021 som afrikanen träffade på en kvinna utklädd till man på stan vid Odenplan i Stockholm. Kvinnan följde då motstridigt med honom hem och blev sedan våldtagen vaginalt och analt. Det hela avslutades med att Haji fick utlösning över kvinnans rumpa och ned i hennes byxor och ”kalsonger”.

Haji tog efter våldtäkten ut lite pengar från en bankomat och gav henne. Han bad sen om telefonnumret för att fortsätta med ett umgänge i framtiden.

Märkbart i domen är att kvinnan som blev vaginalt våldtagen kallas för ”han” genomgående i texten. Hon beklagade sig under rättegången över att hon aldrig tidigare haft sex med en så kallad ”cisman”.

Kammaråklagare Daniel Strand ledde åtalet och begärde inte utvisning. Domare i fallet var Mats Dahl.

MEST POPULÄRA