söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESVåldtäktsanklagade EXPO-profilen Alexander Bengtsson skiljer sig - frun blir lesbisk

Våldtäktsanklagade EXPO-profilen Alexander Bengtsson skiljer sig – frun blir lesbisk

Hängdes ut under #metoo - nu gravt alkoholiserad

Gab

Under början av #metoo 2017 hängde tidningen Flamman ut den egna bundsförvanten Alexander Bengtsson med omfattande anklagelser om sexualbrott. Kvinnor inom Sveriges extremvänster skall ha vittnat om psykisk misshandel, kvinnohat och våldtäkter – något som de alla gemensamt mörkade. Den vänsterextrema och våldsbejakande underrättelseorganisationen Expo anklagades i sammanhanget för att sett mellan fingrarna med Bengtssons beteende. I kölvattnet av vittnesmålen om Bengtssons beteende skiljer han sig nu samtidigt som frun blir lesbisk.

Frun som precis som Bengtsson gillar ”svart makt” på social medier är LOs andre vice ordförande. Enligt hennes profil på social medier är hon numera alltså i ett förhållande med en annan kvinna.

Bengtsson var tidigare väldigt involverad med EXPO och var dessutom förbundsordförande för Tillsammanskapet – en organisation som slutligen ansågs vara för extrem för Expo. Det ingående samarbetet dem emellan avbröts under slutet av 2017. Enligt Rebecca Weidmo Uvell hade även Vänsterpartiet ett mycket nära samarbete med Tillsammansskapet och använde dem som en partner för att hantera migranter.

Tidigare har Bengtsson bland annat skrivit en bok tillsammans med Expos ansvarige utgivare Daniel Poohl. I dag driver han en liten sida som heter Livslinjen där han pratar om sin alkoholism och narkotikamissbruk. I videor som han laddar upp på sidan stammar han kraftigt och framstår som påverkad av olika droger.

MEST POPULÄRA