söndag, augusti 1, 2021
 
HemOPINIONUngsvenskarnas Henric Colliander kommer ut ur garderoben som kommunist

Ungsvenskarnas Henric Colliander kommer ut ur garderoben som kommunist

Gab

Henric Colliander agerade den 20 juni 2021 gästskribent i Det Goda Samhället och i opinionsartikeln kommer det fram att han är en kommunist som förespråkar statliga priskontroller. Enligt det egna Twitterkontot skall han vara bostadspolitisk talesperson för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna.

Colliander är märkbart korkad i huvudet och tror att det fanns en stor bostadsbrist för 100 år sedan när han leder i bevis att fri prissättning på en bostadsmarknad är felaktigt. Han beklagar sig över att ”marknadshyror innebär mer eller mindre att hyresvärden och hyresgästen på egen hand förhandlar fram hyran istället för att maxhyran ska avgöras genom en rad olika, offentliga kriterier såsom storlek, fastighetens ålder osv.” Vad problemet egentligen är lyckas han inte ens förklara – staten vet alltid bäst vad en hyra skall vara på en bostad.

Han menar vidare att det finns en ”maktobalansen mellan hyresvärd och hyresgäst” då hyresmarknaden inte följer ”marknadsekonomiska principer”. Jaså? Var då och varför?

Han hyllar sen Socialdemokraterna för att de ”genomförde en statligt reglerad hyresmarknad för att undvika oskäliga hyressättningar”. Fattar inte Colliander att detta innebär stöld av privat egendom? När staten bestämmer priset på en tjänst eller produkt leder till alltid till brist och korruption. Kanske denna lilla kommunist har missat att Ola Rapace har köpt en svartkontrakt för 1,7 miljoner kronor. Kanske han har missat att 15 personer just åtalades för handel med kontrakten? Har han även missat en stor mordvåg där fem personer mist livet i handeln? När staten sätter ett pris på en produkt innebär det en stöld av skillnaden till marknadspriset även om det är svårt att visa exakt vem som fick tillgodogöra sig pengarna.

Hyresregleringar, hyresnämnder, besittningsrätt, besittningsskydd och liknande konstruktioner är kommunistiska interventioner som tar bort den privata äganderätten. Skulle en svensk inte äga sin egen mark eller fastighet menar Colliander?

Det finns tusentals fastighetsägare i Sverige som varit tvungna att likvidera och sälja sina tillgångar till extrema underpriser då en normalisering av marknaden inte funnits i sikte. Han kan väl knappast har missat den vidriga process där hyresgäster tjänar hundratusentals kronor eller mångmiljonbelopp över en natt när de köper ut fastighetsägaren och ombildar fastigheten till bostadsrätter?

Colliander fortsätter sitt ”rant” och skriver att fri prissättning är som att ”slita ut en grundbult i det svenska välfärden”. Jaså? Vilken svensk välfärd? Svenskarna bor ju knappt i hyresrätter längre om de inte tvingas till det. Är det välfärd att vänta i 35 år på en bostad i det område som man växt upp i och vill flytta tillbaka till? Timbros Fredrik Kopsch menar att förlusterna ligger på 20 miljarder kronor om året. Eller varför inte lyssna på Jesper Ahlgren när han pekar på att det saknas 700 000 lägenheter i Sverige?

Colliander kanske inte har fattat att Socialdemokraterna är smarta demagoger. De skapar själva problemet och sen har de alla lösningarna. Samtidigt blir alla byggföretag och underleverantörer glada och tillber socialdemokratin. När staten kontrollerar prissättningen är det också de själva som har ett finger med i allt byggande. Socialdemokraterna älskar denna korruption då hela deras politik går ut på organiserad maktkamp med allmänna medel och att på olika sätt att köpa röster – antingen direkt eller genom massimport av nya väljare. De vill ha en stor stat som försörjer en stor andel människor som därmed blir beroende av socialismen. Då följer logiskt att man skall ha stenhård kontroll på det som är mest värdefullt i landet – svenskarnas bostäder och mark.

Colliander tror att man bekämpar ”hemlöshet och fattigdom” med kommunism och han vill ”skydda varje medborgares grundlagsstadgade rätt till bostad”. Har alla i Sverige alltså rätten att bara få ett visst antal kvadratmeter utan motpresentation? Likt ett flickebarn beklagar han sig över att det kan komma ”chockhyreshöjningar”. Ja, brukar en övergång från kommunism till marknadsekonomi vara helt smärtfri? De som äger fastigheterna i dag har ju indirekt stulit dem över 100 års tid med hjälp av vänsterextrema lagar – de som äger dem i dag kommer givetvis att bli de stora vinnarna. Skall man alltså bibehålla kommunism för att det är jobbigt att sluta vara det? Argumenten tryter. Leta istället upp en lösning på hur staten kan ersätta de svenskar som blivit bestulna av socialdemokratin över de senaste 100 åren.

Det är inget slut på Collianders rabiata text. Han vill förhindra att studenter skall ”tvingas betala ockerhyror för en gammal etta i Stockholms innerstad eller att pensionärer som är på gränsen till att inte kunna betala hyran ska bli vräkta”. Gammal etta? Några av de mest åtråvärda lägenheterna är just i städers historiska centrum. Är det gammal skit som det tas ockerhyra för nu? Har man inte råd med att köpa en viss tjänst måste man förr eller senare flytta. Hur svårt skall detta vara att förstå? Bostadsmarknaden är dynamisk. Åk tillbaka till ett område där du själv bodde i för 20-30 år sen och räkna namnen du känner igen på dörrarna. De är normalt mycket få så varför reglera denna process genom stöld av hundratusentals fastigheter över landet?

Han menar slutligen att de som står upp för det ”svenska folkets rätt till bostad gör därför rätt i att vända sig till Sverigedemokraterna”. Colliander är märkbart dum i huvudet. Om du vill sitta i bostadskö i 20 år kanske. Några bostäder finns inte nu och kommer inte att finnas där man vill bo så länge staten sätter hyran. Hur svårt skall detta vara att förstå?

Man vet att Sverige är helt bortom räddning när en som är ”ordförande för Konservativa föreningen” visar sig vara kommunist. Det finns uppenbarligen ingen höger i Sverige.

Den svenska äganderätten måste återställas. Det är inte statens land. Det är vårt land, svenskarnas land. Vi har rätt att äga den med en minimal inblandning från statens sida.

MEST POPULÄRA