söndag, augusti 1, 2021
 
HemUTRIKESTwitter stänger av mRNA-pionjär efter tweet om mRNA

Twitter stänger av mRNA-pionjär efter tweet om mRNA

Gab

Twitter har enligt India Today beslutat att tills vidare stänga av pionjären inom mRNA forskning, Luigi Warren, för en tweet om mRNA.

I techjättarnas arbete med att skydda sina användare från vilseledande information angående den pågående covid pandemin, såg sig Twitter nödgade att stänga av pionjären inom mRNA-forskning, Luigi Warren, på grund av hans tweet med information om mRna vaccinen.

Luigi Warrens tweet om spike protein. Skärmdump Nya Riks.

Luigi Warren är för närvarande styrelseordförande och VD för det Kalifornienbaserade bioteknikföretaget Cellular Reprogramming. Han är dessutom välkänd för sitt jobb tillsammans med Moderna-grundaren Derrick Rossi. Moderna är idag ett av företagen som levererar vaccin mot covid till hela världen.

På 2010-talet blev de båda vetenskapsmännens publicering av en forskarrapport angående stamcellsomprogrammering med hjälp av mRNA, utnämnt till en av de tio viktigaste genombrotten för vetenskapen det året av Journal of Science, och till en av de tio viktigaste medicinska framstegen av TIME magazine.

Luigi Warren publicerade på Twitter sin uppfattning att folk vaccinerade med mRNA vaccin kan avge minimala mängder av det frambringade spikproteinet, som anses vara den substans immunförsvaret av vaccinet skall lära sig reagera på, och att mängderna dock är så små att de inte skall innebära någon fara för omgivningen.

Luigis tweet om mRNA-vaccin och dess effekter gjorde dock att Twitters övervakning av vad dess användare publicerar reagerade, och stängde Luigis konto tills vidare på grund av brott mot Twitters användaravtal.

I skrivande stund verkar twitterkontot vara återställt men tweeten borttagen.

MEST POPULÄRA