söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESTroligt folkrättsbrott av åklagare Anneli Linnea Synnerdahl - nu kan man från...

Troligt folkrättsbrott av åklagare Anneli Linnea Synnerdahl – nu kan man från Kongo fortsätta våldta i Sverige

Solklar utvisning - våldtäktsmannen läser på SFI

Gab

Nya Riks ringde i förra veckan åklagare Anneli Synnerdahl och undrade varför hon inte begärde utvisning för en medborgare från Demokratiska Republiken Kongo. Mannen som heter MASUMBUKO Blaise Nshimyukiza dömdes den 25 maj 2021 till 3,5 års fängelse för våldtäkt, två fall av grov misshandel och flera andra brott. Efter att Synnerdahl fått en hel vecka på sig att ”kolla upp” varför hon inte begärde utvisning vägrar hon i dag att svara på frågor.

Hon erkänner dock att hon aldrig ens begärde ett yttrande från Migrationsverket i frågan. Det är alltså uppenbart att Synnerdahl kan ha begått ett grovt folkrättsbrott mot det svenska folket som nu tvingas leva med och försörja en utländsk våldtäktsman. Hennes beslut står bland annat i strikt strid mot FN-deklarationer om ursprungsbefolkningars rättigheter som Sverige har skrivit på.

Att Nshimyukiza skulle utvisats är helt klarlagt då han fortfarande läser Svenska för invandrare enligt Förvaltningsrätten i Jönköping.

På sociala medier har Synnerdahl kopplingar till olika former av vänsterextrem aktivism och partiet Feministiskt Initiativ.

Lyssna på hela intervjun med Synnerdahl:

Video: Radikalfeministen Synnerdahl är märkbart skärrad över att hon ifrågasätts om varför våldtäktsmannen får stanna i Sverige.

Domen i fallet kan laddas ner här.

MEST POPULÄRA