tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESSyriska migranter lanserar ny brottstyp - serievåldtäkt

Syriska migranter lanserar ny brottstyp – serievåldtäkt

Tidigare enbart känd från Pakistanier i Storbritannien

Gab

För ungefär en månad sen dömde Stockholms tingsrätt två syriska medborgare för våldtäkt till tre års fängelse. De två migranterna våldtog relativt oberoende av varandra en speciellt utsatt svensk flicka inom loppet av några timmar. Den första våldtäkten utfördes av Ahmad Masari, född 900131, strax efter 20:30 den 4 april 2020 på Holländargatan i Stockholm. Ebrahem Sheck Ckhame, född 950222, våldtog sen samma kvinna på Korgmakargränd runt 23:00.

Tidigare har migranterna i Sverige profilerat sig starkt med gruppvåldtäkter, något som bland annat Expessen bevisat till 100 procent är ett importerat fenomen, men nu lanserar alltså migranterna en ny typ av sexualbrott, serievåldtäkt eller en så kallad överlämningsvåldtäkt.

Enligt förundersökningen kunde polisen fånga in dem eftersom kvinnan och Masari spelades in på övervakningskameror på ett hotell beläget vid Holländargatan medan hon bevissäkrade sperma från den andra med en servett. Trots att brotten begicks i april 2020 var det dock inte förrän den 10 februari 2021 som de häktades i sin frånvaro och sen tog det 20 dagar att gripa dem. Detta eftersom polisen lägger tre år på att utreda påstådda hatbrott och tomma hot mot Anders Lindberg. I vissa fall är våldtäktsutredningarna dessutom så långsamma att offren hinner dö innan rättegång.

Åklagaren hade begärt utvisning i fallet men domare Kent Tomas Zander bestämde att de skall få åtnjuta livstidsförsörjning på bekostnad av svenska skattebetalare resten av livet.

Helt utslagen kvinna våldtogs i serie

På hotellet där Masari befann sig med kvinnan var hon enligt domen ”helt borta”. Hon somnade därför och vaknade av att han tog på henne. Den arabiska mannen hade då dragit upp hennes tröja och sysselsatte sig med att slicka på hennes bröst. Hon skall då ha försökt få honom att sluta men däckade igen. Nästa gång hon vaknade hade Masari tagit av hennes byxor och var i full färd med en våldtäkt. När han inte fick fortsätta med våldtäkten, då hon höll ihop sina ben och låg i fosterställning, blev han enligt domen ”irriterad”.

Kvinnan lämnades sen över till Sheck Ckhames på gatan medan Masari skulle uträtta ett ärende. Den andra arabiska mannen blev då också sugen på en våldtäkt. För att kunna utföra sina behov på den redan utsatta kvinnan lurade han in henne i ett garage. Väl på plats försökte han första tjata till sig sex men övergick till en våldtäkt när övertalningskampanjen inte fungerade. Han tog då hennes armar och drog dem bakom ryggen på henne och höll fast dem. Sen drog han av hennes byxor och trosor och genomförde en vaginal våldtäkt bakifrån.

Efter att araberna hade uträttat sina behov var hon chockad och handlingsförlamad men hon hade vettet att ta fram en servett och bevissäkra Sheck Ckhames genom att torka upp sperma.

Det finns fall som liknar serievåldtäkt där överlämningar kan ha skett. Aftonbladet rapporterade förra året om en kvinna i Västerås som blev våldtagen av två olika personer samma dag. Det mest kända fallet är dock händelsen vid området kring flyktingboendet Mälarblick i Strängnäs där Nabil Hammadi (även han syrisk medborgare), 19760689 och Jumaa Alhamid (algerisk medborgare), 19840302 våldtog. Vänsterextrema SVT har försökt använda fallet i sin propaganda för att motverka personer som förespråkar nationsgränser. Det är dock från detta fall oklart om det rör sig om ett överlämnande.

Stina Holmberg med BRÅ har tidigare skyllt allt på de vita kvinnornas anmälningsbenägenhet. Detta trots att 100 procent av brotten begås av en väl identifierad grupp som tidigare inte ens fanns i Sverige.

Brottstypen kan ha uppfunnits i Storbritannien

De så kallade ”grooming gangs” i Storbritannien har sedan längre gjort sig kända för våldtäktsorgier. Under 2017 rapporterade Fria Tider om en 15-årig flicka som blev våldtagen två gånger inom loppet av några timmar när hon vädjade efter hjälp.

I London, som styrs av Sunnimuslimen Sadiq Khan, attackerades en kvinna som var på väg hem sexuellt hela tre gånger av fem olika män, något som The Guardian rapporterade om.

Det mest omtalade fallet är dock Samantha Roberts som skall ha våldtagits vid tre olika tillfällen av runt elva män.


Att tvinga på olika kommuner migranter helt utan bakgrundskontroller kallar Ylva Johansson med Socialdemokraterna ofta för ”en liten uppoffring”. Andra, så som komikern Henrik Schyffert, tycker att samhällskostnaden är jämförbar med två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang. Expressen som väl känner till migranternas våldtäkter hyllade honom i en artikel för denna vilseledning.

MEST POPULÄRA