tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESSyrier hotade slakta tre personer i Åsele - slipper återvandra - svenskarna...

Syrier hotade slakta tre personer i Åsele – slipper återvandra – svenskarna får leva med skyddad identitet

Svenskarna blir internflyktingar i sitt eget land

Gab

En mordisk och sinnessjuk syrier vid namn Mohaz Alshikha har nu dömts av Lycksele tingsrätt till fyra månaders fängelse efter flera år av förföljelser och mordhot. Domen offentliggjordes den 26 maj 2021. Brottsrubricering är formellt ”olaga förföljelse” men brotten har varit mycket grova och långgående. Araben kan efter avtjänat straff fortsätta att leva på svenska skattemedel – samtidigt får hans brottsoffer gömma sig i landet eller helt enkelt flytta själva.

Det var under 2019 som araben Alshikha blev intresserad av en flicka som kommer från Åsele. Kvinnan avvisade hans inviter om giftermål men han fortsatte att försöka ändå.

För att försöka vinna hennes gunst drog Alshikha iväg runt 500 textmeddelanden och ringde runt 30 samtal där han lämnade röstmeddelanden. Där ryckte dock rättsväsendet in och kvinnan lyckades få ett kontaktförbud utfärdat som var giltigt i fyra månader.

Araben ignorerade detta och skickade istället 180 nya meddelanden och övergick samtidigt i återkommande grova dödshot.

Han hotade bland annat att mörda framtida ofödda barn och skrev:

Om han är smart och vill ha barn med dig, så kommer jag att döda barnet” och ”Dödandet av barnet kommer jag att stå för, men felet är ert alla”.

Dödshot mot kvinnan far skickades också:

Jag svär vid den som har skapat den fromme mannen al-Khidhr att jag en dag kommer att slakta din far”.

Kvinnan själv hotades med med mord under tortyrliknande former:

”Jag har köpt en kniv på Coop och jag svär vid Herren att jag kommer att plåga dig eller slakta dig”.

Han meddelande också att framtida män som hon är med kommer att mördas.

Enligt rättsväsendet har Alshikha ett fortsatt ”skyddsbehov” i Sverige trots att svenskar nu måste leva med skyddat identitet för att inte slaktas till döds av den syriske medborgaren.

Chefsåklagare Åsa Jonsson beslutade för sin myndighets räkning att personen skulle slippa återvandra. Rådmannen Henrik Aspegren och nämndemännen Stellan Eriksson, Ulf Hansson och Inga Jonsson var även de helt ointresserade av en utvisning.

MEST POPULÄRA