torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESSVT:s ansvarige utgivare Geronimo Åkerlund "felciterad" av Samhällsnytt - ny öppenhjärtig intervju...

SVT:s ansvarige utgivare Geronimo Åkerlund ”felciterad” av Samhällsnytt – ny öppenhjärtig intervju med Nya Riks

Kallas för "negerälskande vänsterapa" på Twitter enligt honom själv

Gab

Det var i en intervju under gårdagen med Mattias Albinsson på Samhällsnytt som SVT:s ansvarige utgivare Geronimo Åkerlund vägrade svara på frågor. Enligt artikeln sa Åkerlund till Albinsson att ”jag tror inte jag vill prata med dig överhuvudtaget faktiskt”. Längre ner i artikeln påstår Åkerlund att ”jag har blivit så pass felciterad och jag gillar inte det sättet ni bedriver journalistik”. När Nya Riks tar kontakt med Åkerlund menar han att han kan ha blivit felciterad gällande ordet ”felciterad” men säger att han ”kanske uttryckte sig så”. När vi känner Åkerlund på pulsen verkar istället handla om huruvida en person var imam hos en shiamuslimsk eller sunnimuslimsk moské i en artikel från 2019.

En sökning på Samhällsnytt efter ”Geronimo” ger totalt tre resultat.

I en annan artikel från 2019 har Simon Kristoffersson intervjuat Åkerlund. Hela intervjun verkar vara i sin ordning, men det finns en rättelse längst ner om att fel moské har uppgivits från början. I ytterligare en artikel från 2017 har Egor Putilov gjort ett försök till en intervju. Den kan därför inte ens innehålla några felaktiga citat.

Nya Riks försöker därför reda ut var de felaktiga citaten finns. När vi får tag i Åkerlund menar han att han kan ha sagt fel. Han kan helt enkelt ha menat fulvinklingar eller faktaslarv istället för det han sa.

Video: Geronimo Åkerlund på SVT får prata ut om de felaktiga citaten som Samhällsnytt skall ha lagt ut.

Överlag framstår det om att Åkerlund har blivit citerad på ett korrekt sätt.

MEST POPULÄRA