tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESSveriges unga muslimer avhysta från lokal - tredskodom mot Rashid Musas organisation

Sveriges unga muslimer avhysta från lokal – tredskodom mot Rashid Musas organisation

Gab

Den ideella föreningen ”Sveriges unga muslimer” avregistrerades förra året efter 30 års verksamhet. Trots detta har de tydligen inte lämnat tillbaka alla lokaler för vilka de har påskrivna avtal. I december 2020 stämdes därför föreningen och nu meddelar Stockholms tingsrätt en tredskodom där fastigheten återgår till ägarna.

Enligt stämningsansökan som lämnats in till tingsrätten har Rashid Musas före detta organisation inte betalt hyra sen i mars 2020. Istället för att lämna tillbaka lokalen har de helt enkelt slutat betala hyran och skall nu vara skyldiga runt 1 650 kronor. Eftersom den muslimska organisation inte löste ärendet i godo har en samhällsskada på tiotusentals kronor uppstått.

Fallet komplicerades enligt fastighetsägaren av att föreningen saknade delgivningsman. Det var 39 händelser i ärendet som omfattar totalt 22 aktbilagor över fyra månader hos tingsrätten.

Utöver statens kostnader för fallet har fastighetsägaren AB Stockholmshem inte fått hyra på 13 månader och fått betala flertalet avgifter till tingsrätten och Kronofogden. De är oklart vad företagets advokatkostnader har varit.

Sveriges unga muslimer har fått långt över tio miljoner kronor i statliga bidrag, bland annat från Allmänna arvsfonden och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Både företrädare för AB Stockholmshem och Sveriges unga muslimer har sökts.

MEST POPULÄRA