torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESSvenskarna - Sveriges ursprungsbefolkning tackas av Richard Jomshof

Svenskarna – Sveriges ursprungsbefolkning tackas av Richard Jomshof

Gab

Sverigedemokraternas (SD) partisekreterare Richard Jomshof tackar de etniska svenskarna för deras insatser i landet i ett inlägg på Twitter den 11 juli 2021. Han kallar samtidigt oss för Sveriges ursprungsbefolkning vilket är en obestridlig sanning.

Nya Riks har ett antal artiklar hänvisat till att vi har rättigheter i enlighet med vissa FN-stadgar som Sverige har ratificerat med utgångspunkt i det som Jomshof nu säger.

Richard Jomshof tackar oss som tillhör Sveriges ursprungsbefolkning. Skärmdump Nya Riks.

Tidigare har SD haft som grundkrav att man accepterar något som kallas för ”öppen svenskhet”. Mattias Karlsson har uttryckt i intervjuer med vänsterextrema Sveriges Radio P4 att det generellt gäller ”att den som inte ställer sig bakom principen om öppen svenskhet inte kan vara medlem eller företrädare för SD på någon nivå”. Även Jimmie Åkesson har sagt att ”svenskheten är öppen, man ska kunna bli svensk även om man inte föds in i den svenska nationen”.

Detta verkar nu vara på väg att luckras upp. Detta då medlemskapet i en ursprungsbefolkning rimligtvis inte kan vara öppen för vem som helst, utan kan enbart styrkas med blodsband. Nya Riks har tidigare påpekat att förnekelse av den svenska ursprungsbefolkning kan tolkas som förberedelse till folkmord.

MEST POPULÄRA