söndag, augusti 1, 2021
 
HemUTRIKESDen svarte kongressledamoten Jamaal Bowman ville avskaffa polisen - samtidigt begärde han...

Den svarte kongressledamoten Jamaal Bowman ville avskaffa polisen – samtidigt begärde han polisbeskydd för sig själv

"Defund for thee, but not for me"

Gab

Ytterligare en grovt hycklade medlem av USA:s kongress exponeras nu av New York Post. Demokraten Jamaal Bowman har tidigare anklagat polisen för att vara agenter för ”vit överhöghet” och ville så sent som i december 2020 avskaffa polisen helt. Enligt tidningen skall han sagt sig vilja eliminera polisens budget och ta bort ett system som terroriserar våra samhällen. Även under april 2021 skall han ha krävt att polisens resurser strypts helt.

Nu har det dock framkommit att Bowman beställde in bevakningsuppdrag runt sitt eget hus från polisens specialenheter efter att Kapitolium stormats den 6 januari 2021.

Löjtnant Dean Politopoulos från polisen i Yonkers har vittnat till tidningen att de fick en begäran veckan efter stormningen. Det lokala polisdistriktet beordrade då ut en enhet för att bevaka bostaden under runt två veckor. Politopoulos påpekar vidare att inget konstigt har hänt i området på flera år.

”För många inom polisen i vårt land är mer upptagna med att skydda vit överhöghet än att betjäna de samhällen som betalar deras löner”, vrålade Bowman under maj 2021 och skrev samtidigt att ”vi måste skyndsamt och uttryckligen ta tag i vit överhöghet och dess närvaro i våra polisstyrkor”.


Tidningen påpekar att flera andra politiker hycklar på ett likvärdigt sätt men har utarbetat ett system för specialbevakning från privata företag istället. Alexandria Ocasio-Cortez skall ha spenderat 23,000 dollar för bevakning från olika företag under 2021. Även andra vänsterextremister som Minnesotas Ilhan Omar and Missouris Cori Bush har använt kampanjpengar för privata säkerhetsarrangemang enligt Daily Caller.

Den progressiva borgmästarkandidaten Maya Wiley som krävde att New York polisens budget skulle reduceras med en miljard dollar kan åtnjuta sitt liv med en privat vaktstyrka runt hemmet i Brooklyn – ett hem som just nu är värderat till två miljoner dollar.

MEST POPULÄRA