söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESSvamprökande socialist dömd av Kalmar tingsrätt

Svamprökande socialist dömd av Kalmar tingsrätt

Gab

Pontus Karlsson som ställer upp i Västerviks kommunalval för Socialisterna-Välfärdspartiet har nu dömts för rattfylleri och narkotikabrott av Kalmar tingsrätt. Detta efter att polisen slagit till mot lägenheten och funnit ett mindre apotek i bostaden. I frysen hittade polisen olagliga svampar men det fanns även kapslar med torkad mald svamp. Förutom detta beslagtogs klonazepam, alprazolam, psilocin, benzo, DMT och vad som framstår som experimentella bark och vedbitar.

Enligt domen befann sig civil polispatrull utanför bostaden och fattade misstankar om droganvändning. Deras aningar visade sig vara korrekta då hela 17 olika drogbeslag finns indexerade i förundersökningen.

Vid ett tidigare tillfälle skall han ha kört runt på stan påverkad av amfetamin vilket uppmärksammades av en polispatrull. Han dömdes därför även för rattfylleri.

Under huvudförhandlingarna i tingsrätten uppgav Karlsson att han har haft missbruksproblem under sju till åtta år och ville ha det ”extra stöd som en skyddstillsyn kan innebära”.

Påföljden blev just skyddstillsyn i kombination med vård och behandling som frivården i samråd med annan aktuell vårdgivare finner lämplig.

Det är oklart om polisen har undersökt om han langar.

MEST POPULÄRA