torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESStiftelsen Expo fick en miljon av Tillväxtverket för "korttidsarbete"

Stiftelsen Expo fick en miljon av Tillväxtverket för ”korttidsarbete”

Stora löneskillnader hos stiftelsen - alla är inte lika mycket värda

Gab

Under 2020 ansökte Stiftelsen Expo om en miljon kronor i så kallat ”stöd för korttidsarbete” – något som de fick beviljat av Tillväxtverket. Expo har i sin ansökan påstått att de gått ner hela 40 procent i arbetstid överlag och fick därför sökt belopp.

Expo uppger att de under pandemin drabbades av ”tillfälliga, allvarliga ekonomiska svårigheter som inte har kunnat förutses eller undvika” och har använt sig av ”andra tillgängliga åtgärder för att minska arbetskraftskostnader”. Innebörden av det godkända stödet är att de anställda gick ner runt 40 procent i arbetstid från april till december 2020 och att staten då stod för 30 procent av kostnaderna. Den anställda stod för sex procent och Expo själva för bara fyra procent.

Daniel Poohl som är VD och ansvarig utgivare har normalt en lön på 58 000 kronor och gick ner 20 procent i arbetstid. Bilan Osman som uppbär en lön på 31 870 kronor i månaden gick ner hela 60 procent.

Jonathan Lehman och Daniel Vergara har 39 000 i månaden medan deras ekonomiansvariga Karolina Andersson ligger på styva 45 500 kronor.

Enligt Skatteverket har de just nu lönekostnader på runt 600 000 kronor i månaden.

MEST POPULÄRA