söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESSR:s säkerhetschef Thomas Rotermund efter namnbytet till Thomas Eriksson - sonen dömd...

SR:s säkerhetschef Thomas Rotermund efter namnbytet till Thomas Eriksson – sonen dömd för försök till våldtäkt

Gab

Sveriges Radios (SR) ökände chef för säkerhetsavdelning Thomas Rotermund bytte under 2020 namn till Thomas Eriksson. Anledningen till detta var att hans son hade överfallit en kvinna i ett motionsspår. Tingsrätten dömde sonen, Carl Allan Lenngren Rotermund till tio månaders fängelse för sexuellt övergrepp och misshandel. Den av statsmedia nedtystade händelsen tog dock inte slut där utan fallet överklagades och sonen blev sedermera dömd av Svea hovrätt för försök till våldtäkt och fick hela 21 månaders fängelse.

Sonen Carl är numera folkbokförd separat i en av familjen inköpt bostadsrätt.

Hovrätten gjorde bedömningen att Carl försökte penetrera kvinnans analöppning med ett handskbeklätt finger och att han därigenom skulle ha gjort sig skyldig till våldtäkt. Det menar därmed att det är visat att han handlande på ett sätt som utgjorde ett försök till våldtäkt.

Från domen framstår Rotermund/Erikssons son som gravt utvecklingsstörd. I domen kan man utläsa att:

Han ville få svar från Gud på frågan om det är, som djuren i skogen säger, att Gud är en kvinna. Om Gud var en kvinna skulle hon ha stoppat honom från att attackera. Hon skulle ha trollat bort honom men nu gjorde hon inte det.

MEST POPULÄRA