fredag, september 17, 2021
 

Om du uppskattar våra ingående granskningar och reportage så får du gärna donera en slant månadsvis med kreditkort!

HemINRIKESSomaliska bedragare hotar Isabelle Eriksson på Youtube-monopolet Riks

Somaliska bedragare hotar Isabelle Eriksson på Youtube-monopolet Riks

Gab

Det icke språkkunniga läxhjälpsproffset Mohamed Ibrahim Nor, född 19880102, som exponerades av Isabelle Eriksson på Youtube-monopolet Riks, hotar nu med en polisanmälan om reportaget inte tas bort. Nya Riks skrev i början av maj om alla de olika somaliska föreningar runt omkring i Sverige som får dela på 60 miljoner kronor för så kallad ”läxhjälp”.

Rajo Kulturförening med organisationsnummer 802513-6196 fick 1,12 miljoner kronor för helåret 2021. Enligt Riks har det dock visat sig att de inte håller på med verksamheten överhuvudtaget.

Nor hotade efter exponeringen att polisanmäla Eriksson för reportaget som han menar att det inte haft tillåtelse att publicera. Detta trots att han ställde upp helt frivilligt och ljög vid upprepade tillfällen.

Den 29 maj hotades Isabelle Eriksson med en polisanmälan. Skärmdump Nya Riks.

I Riks reportaget visar de bland annat att bara en person som listas på hemsidan i själva verket existerar i Sverige. De bevisar också att flertalet påstådda evenemang är rena påhitt.

Ledningen för Rajo kulturförening enligt hemsidan. Skärmdump Nya Riks.

Nor var så extremt korkad i intervjun med Eriksson att han påstod att den helt påhittade personen ”Jenna Sue” avgick i samband med det senaste årsmötet. Överlag framstod Nor som kraftigt förståndsbegränsad i Riks inslag

Efter hotet om en polisanmälan hånade Rebecka Fallenkvist Nor i ett nio minuter långt reportage på Youtubekanalen.

MEST POPULÄRA