söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESKammaråklagare Sofia Syréns nya drag - olagligt att inte vara asylaktivist

Kammaråklagare Sofia Syréns nya drag – olagligt att inte vara asylaktivist

Gab

Under 2020 lämnade kammaråklagare Sofia Syrén in en stämningsansökan till Malmö tingsrätt gällande ett antal inlägg som hon klassat som hets mot folkgrupp. I maj 2021 avgjordes fallet av en enig tingsrätt. Bland inläggen återfinns dock en mem där den åtalade menar att han är ointresserad av att hämta upp Afrikaner och andra lycksökare några sjömil utanför Libyens kust där de ofta befinner sig i icke sjödugliga farkoster för att ”räddas” till europeisk mark.

Åklagare Sofia Syrén har inkluderat sidan 67 från förundersökningen i sitt åtal. Skärmdump Nya Riks.

I sitt åtal är Syrén mycket tydlig med vilka sidor från förundersökningen som skall vara olagliga och lagliga. Sidan 60 innehåller till exempel ett foto på Fredrik Reinfeldt och uppmanar ett framtida Sverige att åtala och döma honom för landsförräderi. Detta har bedömts vara helt lagligt. På sidan 67, som skall vara olaglig, ger dock den åtalade bara uttryck för att gratis båttransporter över Medelhavet inte är något han ställer upp på.

I memen väljer en vit man att inte plocka upp en person som vill flytta till Europa och och få en europeisk levnadsstandard. Skärmdump Nya Riks.

Knut Norrman tillsammans med nämndemännen Klas Abelson (S), Gertrud Fäldt Wikström (M) och Mikael Widéen (S) fällde personens delade ”mem” under hets mot folkgrupp av normalgraden. Den åtalade skall betala 3 500 kronor i böter och får dessutom en villkorlig fängelsedom.

Av domen framgår de inte vad den åtalade dömdes för utan svenska domstolar förväntar sig att allmänheten skall beställa ut både stämningsansökan och förundersökningen för att kunna förstå vad som är olagligt och inte numera.

MEST POPULÄRA