söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESSocialdemokratisk riksdagskandidat döms för narkotikabrott - tre månaders fängelse

Socialdemokratisk riksdagskandidat döms för narkotikabrott – tre månaders fängelse

Gab

Den framstående socialdemokratiska politikern Jonas Nilsson Bjurgren har nu dömts för narkotikabrott och rattfylleri. Eksjö tingsrätt har bestämt påföljden till tre månaders fängelse. Nilsson Bjurgren var tidigare förtroendevald politiker i Region Jönköpings län och stod på plats tre på valsedeln 2018. Han ställde även upp i det lokala kommunalvalet i Eksjö och för riksdagen under samma år.

Jonas Nilsson Bjurgren ställde upp i kommunalvalet, landstingsvalet och i valet till riksdagen 2018. Skärmdump Valmyndigheten.

Från domen framgår att politikern ”rökte mycket och dagligen” och att han vakuumförpackade hektovis med en marijuana för att hålla den färsk. Det framstår vidare som att han varit huvudmannen i ett ”inköpskollektiv” som sålt och köpt droger till bland annat ”Igge”. Vid husrannsakan fann polisen en ”försäljningslista”.

Eftersom Nilsson Bjurgren har agerat langare dömer rätten honom till tre månaders fängelse. Under polisens tillslag konfiskerades följande:

  • 27 gram cannabis
  • 4,5 gram amfetamin
  • 3 gram MDMA
  • Ett fentanyl-plåster
  • 11 570 kronor i kontanter
  • Kalkylator, sekatör, skrin och våg

Förutom kontanterna är 64 olika beslag relaterat till drogverksamheten diarieförda i förundersökningen som omfattar över 130 sidor.

På Facebook gillar politikern asylrätt och tackar nej till att ha Sverigedemokraterna i riksdagen.

Jonas Nilsson Bjurgrens profil på Facebook är vänsterextrem och gillar bland annat Inte Rasist Men… Skärmdump Facebook.

Den dömde har sökts utan framgång.

MEST POPULÄRA