tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESSocialdemokratisk ledamot i Munkfors kommun dömd för misshandel

Socialdemokratisk ledamot i Munkfors kommun dömd för misshandel

Kommunens ordförande Pia Falk från samma parti vet ingenting

Gab

Håkan Alexander Larsson som representerar Socialdemokraterna i Munkfors kommun har nu dömts för misshandel av flickvännen. Det var den 20 maj 2021 som Värmlands tingsrätt dömde honom till en två månader lång villkorlig fängelsedom. Han skall vi två tillfällen under början av 2020 ha misshandlat sin dåvarande sambo.

Pia Falk, även hon med Socialdemokraterna och tillika ordförande i kommunfullmäktige känner inte till fallet alls när Nya Riks ringer. Falk kan heller inte berätta vad partiet har för rutiner när ledamöter åtalas eller döms för grova brott.

Från domen framgår att Larsson har erkänt att han har knuffat in flickvännen i en vägg och tryckt ner henne över en soffrygg. Kvinnans bröst skall ha ”blånat” efter händelsen. Larsson motiverade misshandeln med att hon skulle ringa till sin mamma och skvallra.

Det är oklart varför rätten har dömt Larsson för två fall av misshandel av normalgraden när det uppenbarligen rör sig om ringa misshandel.

Domaren i fallet var Emma Kvartsberg som är en feministiskt driven vänsterextremist. Det kan förklara det felaktiga domslutet.

Larsson har även nyligen fått en tredskodom mot sig och är skyldig Intrum Debt Finance 85 000 kronor.

MEST POPULÄRA