tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESSocialdemokraternas penningtvätt i Schweiz och Sydafrika

Socialdemokraternas penningtvätt i Schweiz och Sydafrika

Gab

Den 14 april 2019 släppte Sveriges Radio P3 dokumentär ett väldigt upplysande inslag om Socialdemokraterna och deras relation med ANC i Sydafrika. Syftet var nog inte att erkänna partiets totala maktfullkomlighet där de utan problem visar sig bryta mot lagar i flertalet länder. I programmet erkänner de i alla fall att de satte upp kriminella och fejkade stipendiefonder som de använde för att skicka pengar till ANC:s ledarskap utan någon som helst kännedom om vad pengarna skulle gå till. De erkänner också att de byggde upp ett stort kriminellt nätverk för att köpa den Sydafrikanska valutan. De vita som sålde sina lokala pengar ersättes offshore i schweiziska banker under bordet till en svart växelkurs.

Enligt uppgifter i programmet fungerade denna penningtvättsmekanism under hela 80-talet och omfattade som lägst 70 miljoner kronor.

Programmet börjar med ett erkännande från Bengt Säve-Söderbergh som berättar att han fick direkta order av Olof Palme att, får man förmoda, helt utan begränsningar bryta mot lagar för att få in pengar till ANC:s aktivister i Sydafrika. De fortsätter sen att beskriva att Birgitta Karlström Dorph var statens representant i landet och att hon jobbade tillsammans med aktivisten Magnus Walan. Gemensamt arbetade de med att ta fram personer som kunde ta emot de tvättade pengarna. Även Svenska Akademiens Per Wästberg pekas ut som delansvarig i programmet.


När svenskarna insåg att många vita ville lämna Sydafrika utvecklade Bengt Säve-Söderbergh och Sparbanken ett system för att köpa deras lokala valuta och sen ersätta dem med svenska skattebetalares pengar i hemliga schweiziska konton. Bara fem personer skall ha känt till penningtvättssystemet i kretsen runt Socialdemokraternas ledarskap.

Det hela gick ut på att de svenska penningtvättarna tog kontakt med vita som ville fly landet. Lokalt gjorde de sen uppe en affär med dem för att växla pengarna till hårdvaluta i Schweiz. De vita övertygades om att sätta in sin lokala valuta på konton som tillhörde medlemmar av ANC som kunde använda dem för organisationens verksamhet. Samtidigt satte Socialdemokraterna in samma belopp, efter överenskommelse till en svart kurs, på ett konto i Schweiz. På detta sätt kunde partiet totalt förnedra de vita i Sydafrika – de tvingades helt enkelt att finansiera en etnisk rensning av sig själva utan att vara medvetna om det. I programmet kallas detta för en omvänd penningtvätt, men i själva verket är det en grovt olaglig triangulering av pengar där varken ursprunget eller syftet redovisades en enda gång.

Överlag skall hälften av ANC:s pengar ha kommit från Sverige på något sätt i dessa penningtvättssnurror.

De relevanta delarna om penningtvätten är urklippta här:

Video: Socialdemokraterna erkänner omfattande penningtvätt under 80-talet. Citat klippta av Nya Riks.

Programmet bevisar att Socialdemokraterna är helt maktfullkomliga och vet att de kan fuska och bryta mot lagar helt utan konsekvenser. De vet att de kontrollerar hela statsapparaten ner i minsta beståndsdel. Det är ett otroligt viktigt dokument över svensk historia som Sveriges Radio för en gångs skull har producerat.

MEST POPULÄRA