torsdag, juli 29, 2021
 
HemOPINIONSläpp alla svenskar som dömts efter "släktsök"

Släpp alla svenskar som dömts efter ”släktsök”

Nationellt forensiskt center rasdiskriminerar svenskar

Gab

På senare tid har en del svenskar dömts för mycket allvarliga brott efter så kallad ”släktsök” där omfattande studier görs av personens DNA – ibland hela vägen till 1700-talet. I ett uppmärksammat fall dömdes en svensk person för grov våldtäkt som begicks för 25 år sen i Billdal utanför Göteborg. När det gäller det välkända dubbelmordet i Linköping 2004 grep polisen under mitten av förra året en annan svensk. I båda fallen har det rört sig om ett rättsövergrepp mot den svenska befolkningen, alltså Sveriges ursprungsbefolkning har diskriminerats i utredningsarbetet. En eventuell brottsling med invandrarbakgrund hade de helt enkelt inte kunnat identifiera.

Utgångspunkten i statens rättsvårdande arbete skall vara proportionalitet och alla ”människors lika värde”. När polisen då använder sig av metoder som i princip enbart kan sätta dit etniska svenskar är detta givetvis en form av olaglig diskriminering.

För fallet i Billdal begärde Nationellt forensiskt center (NFC) ett så kallat ”släktsök” under 2018 och fick fast rätt ”svensk” person. Anders Eriksson, chef för Kalla fall-gruppen på utredningsenheten i region Väst kallade då det rasistiska arbetet för ”ett oerhört betydelsefullt verktyg”.

Gällande Linköpingsfallet byggde forskaren Peter Sjölund ett släktträd hela vägen tillbaka till 1700-talet baserat på DNA som lämnades vid brottsplatsen. Metoden kallades i detta fall för ”genetisk genealogi”.

Även när polisen löste fallet Anna Lindh använde de sig av den så kallade PKU-databasen, något som bara personer födda i Sverige förekommer i.

Det rasistiska utredningsarbetet har bland annat hyllats av Dagens Nyheter och Sjölund fick givetvis plats som sommarpratare på Sveriges Radio P1 detta år.

I alla detta arbete har elefanten i rummet fortfarande inte synliggjorts. 100 procent av alla invandrare i Sverige måste DNA-topsas omgående. Annars får vi tyvärr släppa ut grovt kriminella svenskar.

MEST POPULÄRA