söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESSkandalöst dålig utredning när Ulven misshandlades - bara en person blev dömd

Skandalöst dålig utredning när Ulven misshandlades – bara en person blev dömd

Gab

När Youtube-profilen Ulven, även känd som Den Nödvändiga Intoleransen, blev misshandlad under syndikalisternas 1 maj-tåg 2018 blev det inte mycket till utredning. Detta trots att runt 15 personer i samförstånd genomförde misshandeln. En polis som just nu har gått i pension fick ta hand om ärendet och förundersökningsledare var åklagare Marie Johnsson. Inga försök gjordes av polisen att spåra gärningsmännen. Detta trots att en funktionär från Göteborgs Lokala Samorganisation (SAC) var med och sparkade.

Noterbart från förundersökningar är:

  • Ingen husrannsakan har genomförts
  • Inga beslag av telefoner har skett
  • Ingen topsning har skett
  • Inga beställningar över telefonsamtal finns med
  • Ingen kommunikation gällande SAC-funktionären förekommer

Detta står i stark kontrast till Göteborgspolisens hanterade av Nordiska Motståndsrörelsens demonstration samma år där ingen ens blev misshandlad. Då fanns det oändligt med resurser och långt över 5 000 tidningsartiklar finns dessutom på ärendet. Det samma hände i fallet gällande Anders Lindberg där endast den nationella insatsstyrkan saknades som resurs. Fallen med Ulven uppmärksammades av SVT men de förtalade honom som nazist och menade att det var hans eget fel.

I ett annat förtalsmål gällande en Kajsa Klein, anställd av Näthatsgranskaren, hårdsatsade polisen i Göteborg med hela 20 poliser och sju husrannsakningar, men Ulven fick alltså nöja sig med ”en trött pensionär”.

Den enda som dömdes för misshandel blev därför Petter Elias Pettersson (tidigare Tångvik), lärare på Gårdstensskolan.

VIDEO: Ulven blir misshandlad av runt 15 person. Däribland SAC:s egen funktionär från Göteborgs Lokala Samorganisation

Pettersson fick en villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. Under förhören svarade han helt uteslutande ”ingen kommentar”.

MEST POPULÄRA