torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESSD-hatande feminist inkuppad som ordförande för Varbergs Motorklubb

SD-hatande feminist inkuppad som ordförande för Varbergs Motorklubb

Det fanns tre kandidater men bara en kunde väljas

Gab

Det var under mars 2021 som socialdemokraten och tillika SD-hataren Charlotte Larsson tog över som ordförande för Varbergs Motorklubb. Enligt källor som Nya Riks har pratat med var det dock inte ett riktigt val utan hon kuppades in via kontakter i ledningen som den enda kandidaten. I själva verket hade tre personer ställt upp för ordförandeposten men detta fick medlemmarna aldrig veta. Den ena representanten i valberedning, Jonas Rolycke, visar sig ha kopplingar till Centerpartiet. Inlägg från medlemmarna på Facebook visar tydligt att valet inte var demokratiskt underbyggt i föreningen.

Hatet som Larsson uttrycker mot Sverigedemokraterna (SD) på sin Facebooksida går mycket långt. I ett inlägg vill hon att de som röstar på partiet skall dö genom att eldas upp.

Medlemmarna menar att en kupp har skett

I inlägg som ligger öppet på sociala medier menar mängder av medlemmar hos Varbergs Motorklubb att det har skett en kupp. Merparten av inläggen som beklagar sig över det fejkade valet, där det bara fanns en kandidat, har fått mellan nio och tio medhåll. Larsson å sin sida tycker att medlemmarna skall höra av sig till ”RF-SISU”.

På motorklubbens Facebooksida går flertalet medlemmar till attack mot den nya styrelsen och menar att de borde avgå. En del går så långt att de jämför valet med ett som har styrts upp av Lukasjenko eller Putin.

Mycket grovt hat mot SD

Larsson är den första kvinnliga ordförande någonsin i klubbens 100-åriga historia och är samtidigt mycket politiskt driven. Det verkar alltså inte röra sig om något normalt motorintresse från hennes sida. I en intervju med Hallands nyheter säger hon att ”som feminist och som kvinna och som motorsportsintresserad så har det inte varit självklart och resan hit har väl inte varit spikrak heller”. Det nämns ingenstans i hyllningsartikeln att inga andra kandidater tilläts och att medlemmarna kördes över. Hon fortsätter med att hon måste ha en ”plats i denna mansdominerade sport”.

Vid sidan av hennes radikalfeminism visar hon också upp ett grovt hat mot de som röstar på SD. ”De som röstar på SD är idioter och bonnläppar. Precis ALLA” har hon bland annat delat på Facebook. Hon tycker heller inte de som röstar på SD skall räddas undan skogsbränder utan stanna kvar och brinna upp. När hon inte marknadsför Socialdemokraterna gillar hon att repetitivt rasistanklaga alla som har med SD att göra.

Charlotte Larssson hat mot SD på sociala medier. Kollage Nya Riks.

Larsson är ”vald” på ett år. Det är oklart om hon kommer att väljas om nästa år.

MEST POPULÄRA