tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESSD-förrädaren Tommy Funebo byter namn till Christopher Tommy Sune Edmark

SD-förrädaren Tommy Funebo byter namn till Christopher Tommy Sune Edmark

Vill nu ha ett lugnt liv med den nya identiteten

Gab

Den mycket opålitliga informatören Tommy Funebo (född Niiranen) ha nu bytt namn till Christopher Edmark. Han är tidigare känd för att ha lämnat över stora mängder internt material från Sverigedemokraternas (SD) kansli till Expo och Socialdemokraterna.

Under 2004 hoppade Funebo av från SD och i samband med detta lämnade han över medlemsregister, protokoll från styrelsemöten, budgetplaner, tusentals kopior på e-post och bandupptagningar från olika möten till bland annat Expo. Han skall även ha läckt information i boken ”Sverigedemokraterna från insidan” som släpptes i samarbete med Expo.

Funebo har under senare haft stora problem med sina finanser. Det förekommer därför flera olika rättsprocesser hos förvaltnings- och tingsrätterna gällande fordringar till Alektum Finans, Försäkringskassan och Skatteverket. I det senaste avgörandet från Uppsala tingsrätt under april 2021 har han stämts av Försäkringskassan som nu vunnit en tredskodom mot honom.

Funebo har en juristexamen från Uppsala universitet men verkar sen den omfattande dataläckan ha haft det svårt på arbetsmarknaden. Enligt hans profil på Facebook jobbar han numera på företaget Frösunda Omsorg. Det är oklart om han har tillgång till känsliga patientuppgifter på arbetsplatsen. På Linkedin är han istället gymnasielärare för ThorenGruppen.

Funebo har utan framgång sökts för en kommentar av redaktionen.

MEST POPULÄRA