torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESSandra sjöng med till Eddie Meduza-låten "Heil Hitler" - nu döms hon...

Sandra sjöng med till Eddie Meduza-låten ”Heil Hitler” – nu döms hon för hets mot folkgrupp

Låten finns på Youtube och Spotify

Gab

Den 7 juni 2020 var Sandra ute och festade med kompisar och lyssnade på musik i bilen. Hon befann sig vid ett tillfälle med vännerna vid Shell-macken på Kolvägen i Sundsvall. Den välutrustade bilen spelade musik på hög ljudnivå och valet hade fallit på låten ”Heil Hitler” av Eddie Meduza. Enligt uppgift skall de sjungit med, men sen går uppgifterna isär.

Polisen Josefin Halvarsson menar att musiken redan var avstängd när Sandra skrek ”Heil Hitler” genom rutan från bilens passagerarsida. Det verkar inte ha funnit bevis för att någon förutom polisen har hört detta då några vittnen inte har trätt fram.

Tingsrätten som leddes av Vendela Enmarker tror dock på polisens historia och menar att vissa folkgrupper kan ligga illa till nu. Enmarker påpekar i domen att det fanns bilar med människor i området och tror att Sandra har överröstat motorerna och att mer än ett fåtal personer ha uppfattat meddelandet.

Video: Eddie Meduza låt Heil Hitler som bland annat återfinns på Spotify.

Brottet har inte bedömts vara ringa utan är av normalgraden med upp till två års fängelse i straffskalan. Sandra skall nu genomgå ungdomsvård för detta och annan brottslighet.

MEST POPULÄRA