torsdag, september 16, 2021
 

Om du uppskattar våra ingående granskningar och reportage så får du gärna donera en slant månadsvis med kreditkort!

HemINRIKESRepresentant för Partiet "Vård för Pengarna" fängslad

Representant för Partiet ”Vård för Pengarna” fängslad

Gab

Partiet ”Vård för Pengarna” har 15 representanter i landstingsfullmäktige för Södermanlands län sen valet 2018. En person som stod på vallistan, Andreas Jaime Pihl, har nu dömts till lite drygt ett års fängelse för olaga frihetsberövande och grovt olaga hot.

Under början av 2020 skall den praktiserande läkaren Pihl ha haft en relation med en kollega från jobbet. Relation skall ha påbörjats runt fyra år tidigare och varit avslutad på kvinnans initiativ. Ur vad som framgår i den dom som fallit verkar det som att Pihl har varit missnöjd med att relationen avslutats och har därför begett sig till hennes lägenhet för att begå självmord framför henne. Kvinnan riggades mot sin vilja i en stol med handfängsel för ändamålet.

Från domen framgår att han låste fast henne:

genom att låsa fast hennes händer och binda och tejpa fast henne i en stol med hjälp av handbojor, rep och silvertejp i syfte att tvinga henne bevittna hans självmord

Det framgår vidare att hon har hotat kvinnan:

genom att rikta en kniv mot hennes ansikte och samtidigt göra uttalanden med innebörden att han ska skära sönder hennes ansikte

Under förloppet skall han dessutom har gömt sig på toaletten med ett av kvinnans gosedjur som han skar sönder.

I domen framgår att Pihl under coronapandemin har haft ansvar för att avgöra om patienter skall få palliativ vård eller intensivvård, etiska överväganden som han uppgav hade påverkat honom mycket negativt och lett till att hans psykiska hälsa försämrats.

Av vad som framgår på sociala medier verkar Pihl ha ett intresse för politik då han följer olika vänsterextrema medier så som Flamman och KIT. Bland partisympatierna återfinns SAC Syndikalisterna, Vänsterpartier och Feministiskt Initiativ.

Pihls läkarlegitimation drogs in av Socialstyrelsen den 1:a september 2020.

MEST POPULÄRA