söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESRättskollaps - utvandrad amerikansk pedofil får återvända till Sverige

Rättskollaps – utvandrad amerikansk pedofil får återvända till Sverige

Sverige hämtar nu pedofiler från andra länder för att tvinga på dem svenska bidrag resten av livet

Gab

Den amerikanska pedofilen Andrew Garrett Gonnella har nu dömts till sex års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Domen publicerades den 1 juli 2021. Nu visar det sig att Sverige begärde honom utlämnad från hemlandet USA för att lagföra honom, men vill sedan inte skicka hem honom igen.

Kammaråklagare Carin Pedersen har inte begärt utvisning eftersom hon anser att pedofilen skall ha rätten att bo i Sverige i närheten av svenska barn. Inte heller domare Niclas Johannisson tog upp frågan om utvisning.

Personen är dock registrerad som utvandrad med Skatteverket sen den 1 september 2020 och har lämnat landet frivilligt.

Nya Riks har sökt både åklagaren och domaren i fallet för att få klarhet i varför personen, som frivilligt har lämnat landet, skall få bo kvar i Sverige som dömd pedofil.

Enligt den amerikanska nyhetssidan Springfield News-Sun arresterades han i Ohio under mars 2021 men tvingas nu alltså tillbaka till Sverige av svenska rättsvårdande myndigheter som samtidigt ger honom en permanent rätt att vistas i Sverige efter avtjänat straff.

Om informationen stämmer har både Pedersen och Johannisson medverkat till ett grovt folkrättsbrott mot det svenska folket. Enligt FN-stadgar har vi en obestridlig rätt att leva vårt land utan utländska pedofiler med bidragsbehov.

Gonnella har bland annat våldtagit ett 9-årigt svenskt barn.

MEST POPULÄRA