söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESRasisten Carl Cato pekar fortlöpande ut "vanliga Svenssons" som ansvariga för knarkkaoset...

Rasisten Carl Cato pekar fortlöpande ut ”vanliga Svenssons” som ansvariga för knarkkaoset i Göteborg

Ingen annan folkgrupp nämns av den grovt rasistiska "skribenten"

Gab

I tre artiklar i Dagens Nyheter (DN) vilseleder rasisten och vänsterextremisten Carl Cato läsarna och skyller all knarkhandel på ”vanliga Svenssons” i Göteborg. Ingen annan etnicitet eller folkgrupp nämns överhuvudtaget i Catos grovt missvisande artiklar.

Den första publicerades den 16 juni 2012 och redan i rubriken går han till attack mot etniska svenskar. Även i den andra som kom ut den 27 juni 2021 går han till attack mot svenskarna som enda utpekade etniska gruppen. Ingenstans i ”artiklarna” nämner han ordet ”invandrare” eller annat folkgrupp som i stor omfattning som migrerat till Sverige och sköter nästan 100 procent av all knarkhandel. Han klargör dock att ”Biskopsgården” är centrum för allt och pekar ut det så kallade ”Backanätverket”. I ytterligare en tredje artikel tar han hjälp av Socialdemokraternas Mikael Damberg för att totalt förgöra alla argument om att några andra än vita svenskar är de huvudansvariga för kokainhandeln.

Det hela utgår från den internationella operationen Trojan Shield och nu är den vänsterextrema arbetstesen att svenskarna beteende har lett till att ”kokainmarknaden har vuxit nåt så djävulskt”. De påpekar att Noa kommit fram till att mellan 100 och 150 ton narkotika årligen smugglas in i Sverige. Nu vill dock DN och Socialdemokraterna rikta allt rampljus mot en grupp som identifierats som ”köpare”. Cato skriver i artikeln att av de runt 800 som gripits i sammanhanget Trojan Shield ”är 155 svenskar”. Han menar alltså att etniska svenskar ligger bakom all distribution och alla slutanvändning – eller så byter han friskt mellan etnicitet och medborgarskap när det passar hans aktivistiska agenda.

DN är jättenoga med att påpeka att medelåldern för de ”svenskar” som misstänka köpare är 35 år. 18 procent av dem är kvinnor och 36 procent av dem har barn under 18 år skriver han vidare. ”Bara tre procent av dem bor i stadsdelar som finns med på polisens lista över särskilt utsatta områden” avslutar han.

Det verkar inte ha gått upp för Cato att de som bor i ”utsatta områden” kanske använder andra droger eller kan gå och köpa dem utan att ”chatta” på en krypterad app. Försäljningen utgår ju trots allt från just ”utsatta områden”.

I den senaste artikeln skriver Cato att polisen sagt att de fyra åtalade tillhör ”det så kallade Backanätverket” och indikerar för första gången att andra folkgrupper är inblandade men namnger bara ”Svenssons” – han menar samtidigt att de längst upp i kedjan ”knappast går att beskriva som vanliga Svenssons” men beskriver dem inte.

Enligt polisen har de inte kunnat hitta dem tidigare eftersom de fått lägga enorm tid på alla dödsskjutningar istället. Enligt Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef på Hisingen är kärnan i Backanätverket runt 40 personer och ”man bor i samma område och det finns en viss tendens till släktskap”.

När det gäller de skyldiga, alltså etniska svenskar, kommenterar socialdemokraten Damberg att ”det är hundratals människor som genom sitt agerande faktiskt är med och göder gängkriminaliteten”. Damberg verkar hylla initiativet att lagföra alla dessa etniska svenskar och ordna till den statistik som är självklar för alla läskunniga.

MEST POPULÄRA