söndag, augusti 1, 2021
 
HemUTRIKESProject Veritas stämmer Twitter för förtal efter svartlistning

Project Veritas stämmer Twitter för förtal efter svartlistning

Project Veritas är senaste censureringen från Twitter.

Gab

Medborgarjournalisterna på Project Veritas som leds av James O’Keefe är nu permanent svartlistade av den vänsterextrema plattformen Twitter. Detta efter att de exponerat organiserat hat mot vita på CNN:s redaktion. Project Veritas stämmer i sammanhanget Twitter för förtal då de ljugit om anledningen till avstängningen.

CNN erkänner till exempel i Project Veritas:s reportage att de bara vill skriva om masskjutningar om förövaren är vit och att de inte vill rapportera om svartas brott mot asiater eftersom det kan missgynna organisationen ”Black Lives Matter”. Detta rapporterar Breitbart i en artikel.

Enligt O’Keefe, som också fått sitt konto raderat, skall Twitter ha påstått att gruppen hade ”fejkade konton” och stämmer dem nu för förtal. O’Keefe:s konto hos det sociala nätverket hade runt en miljon följare.

Det går att läsa Project Veritas:s journalistik på GAB där de redan har 100 000 följare, men även på Parler.

Reportaget där CNN exponeras kan ses här:

Twitter har sen den amerikanska valrörelsen 2016 rensat bort tusentals konton för konservativa opinionsbildare. Det största kontot som eliminerats är Donald Trumps som hade över 75 miljoner följare.

MEST POPULÄRA