torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESPolske medborgaren Jonatan Malecki utsatte funktionshindrad för oaktsam homovåldtäkt - slipper utvisning

Polske medborgaren Jonatan Malecki utsatte funktionshindrad för oaktsam homovåldtäkt – slipper utvisning

Den första oaktsamma homovåldtäkten har nu skett

Gab

Carina Wågnäs Blomkvist och tre nämndemän dömde den 9 april 2021 den polska medborgaren Jonatan Malecki för oaktsam våldtäkt. Det var under den 6 februari samma år som Malecki gav sig på en förståndshandikappad pojke när han var skötare på ett LSS-boende. Han hade som uppgift att vårda målsäganden på boendet med bestämde sig istället för att suga på hans penis.

Enligt Wågnäs Blomkvist är Malecki uppväxt i Sverige och hon anser därför att svenska barn skall tvingas bo tillsammans med honom resten av livet.

Från domen framgår det att Malecki la sig på mannen och drog ner hans kortbyxor och kalsonger. Han tog sen ett tag om hans penis och förde in den i sin mun. Den utsatta har en intellektuell funktionsnedsättning och domstolen menar att han därför allvarligt missbrukat sin beroendeställning till patienten.

Malecki har medgett att han inte frågat målsäganden om denne velat att han skulle suga på målsägandens penis innan han gjort det. Enligt domen var Malecki oskuld eftersom han vuxit upp inom Jehovas vittnen med förbud mot sex före äktenskapet.

Domaren menar att även Malecki skall vårdas nu och ger honom skyddstillsyn för
behandling för psykisk ohälsa och relationsproblematik som frivården finner lämplig. Skadeståndet bestämdes till 85 000 kronor.

MEST POPULÄRA