torsdag, juni 17, 2021
 
HemKULTURPolitiskt inkorrekta kattvideor censurerade på Twitter

Politiskt inkorrekta kattvideor censurerade på Twitter

Gab

Kontot Islamicat på Twitter är ett humorkonto som framförallt driver med islam. Det som läggs ut omfattats av ett större konstnärskap där den muslimska miljön har återskapats i ett alternativt samhälle som centrerar runt katten och dennes ”fiender”.

Förutom katten är flera andra djurgrupper ”allierade” eller ”fiender”. Hajj-Hog är till exempel en allierad grupp medan Orthodog är urfienden som är kopplad till staten Israel.

En alternativ religion efter kattens behov

Utövarna av religionen kallas givetvis ”Pusslims” och de läser flitigt sin ”Klaw’ran”. Jordelivet syftar till att etablera ett ”Catliphate” under ledning av ”jihadicat” och ”Miaowhammad”. ”Pawlestine” är den ”ockuperade marken” som de söker återta.

Förutom ”Is-lamb” finns flera olika djur som återkommer i humorserien:

  • Gooslims fåglar som troget följer religionen
  • Talibunny en allierad grupp som skyddar från olycka
  • AlQaedaBatross ett flygfä på gruppens sida
  • Ottermans soldater som ofta är turkiska specialstyrkor

Sheikh Osama bin Lurkin är en katt som är bra på olika former av överfall medan Hooman är mänskligheten som oftast är fientlig och i behov av uppstyrning.

Vanligt förekommande namn är kattungen ”Jabril” som ständigt ligger i träning för jihad och tvättbjörnen ”Joe Biden” som alltid utmålas som en sexualbrottsling. Getter, när de är med, kallas ofta för sexslavar.

Egna talesätt tagna från ”Klaw’ran”

Förutom att djurriket har anpassats efter kattens behov med en bred uppdelning har även talesätt från ”Pusslimernas” religion tagits fram av kontot. Det vanligaste uttrycket är kort och gott ”Allahu akpaw, cod is great”. När det gäller ”Miaowhammad” skall man alltid lägga till ”pilchards be upon him” eftersom katter generellt gillar sardiner. I den alternativa världen ska kvinnor givetvis sätta på sig en ”purrka” innan de visar sig offentligt och den allierade fågelgruppen ”Gooslims” tror alltid på ”the religion of peas”.

Katterna måste straffas nio gånger innan ett straff kan anses ha utförts.

Olämpligt innehåll för Twitter

Den specifika humorn har sedan i december varit så obekväm för plattformen Twitter att de slutat visa kontots videoinnehåll automatiskt. Istället har de markerat allt innehåll med en varningsskylt om känsligt innehåll.

Nedan följer en video med vanligt förekommande teman, i detta fall Joe Biden-tvättbjörnen som är alltför närgången och likställs med en sexualbrottsling, en uppmaning att misshandla ”nazister” och ett ”återskapande” av polisens beteende i Minneapolis.

VIDEO: Joe Biden, ”Punch a Nazi” och Derek Chauvin

Kontot, som skapades 2017, har i skrivande stund omkring 60 000 följare och är utsatt för flertalet censuråtgärder sedan december 2020.

MEST POPULÄRA