torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESMediestödsledamot uttrycker missaktning mot vita – fallet gick inte till åklagare

Mediestödsledamot uttrycker missaktning mot vita – fallet gick inte till åklagare

Gab

I december utsågs nya ledamöter för Myndigheten för press, radio och tv (MPRT):s mediestödsnämnd av regeringen och de politiska partierna. En av de nya ledamöterna är Micke Seid från Miljöpartiet. I samband med det nya uppdraget uppmärksammades att Seid regelbundet uttryckt missaktning mot svenskar och personer med en vit hudfärg på sociala medier något som han kom att polisanmälas för. Hatbrottspolisen Åsa Sköldberg, som var förundersökningsledare, har nu avskrivit ärendet utan att koppla in åklagare.

Enligt anmälan har Seid gjort inlägg i sociala medier under minst fem år. Nu menar dock Sköldberg att brott inte går att styrka och hon har därför avskrivit ärendet på egen hand utan kontakt med åklagare. I sin brottsrapport har Sköldberg skrivit att ”misstankar saknas”.

Ett litet av utdrag av det som mediestödsledamoten Seid skrivit på Twitter är:

  • ”Hur många skattesmitande vita medelålders män i slips tål Sverige?”
  • ”Ett av de största hoten som svensk demokrati står inför är den inhemska vita terrorismen”
  • ”När svenskar lärt sig parkera sina bilar, cyklar och färdighyrda elsparkcyklar ska jag fundera på…”
  • ”Svenska män har en historiskt klart usel track-record när det kommer till att lösa konflikter utan att ta till nävarna.”

Andra inlägg som Seid gjort gällande vita personer återfinns i en artikel hos NewsVoice som går att läsa här.

Som mediestödsledamot för MPRT fattar Seid beslut om hur runt en miljard svenska kronor skall fördelas till svensk press. Han utsågs till nämnden för mediestöd av Miljöpartiet och efterträder mediestödsveteranen Niclas Malmberg från samma parti.

MEST POPULÄRA