söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESPer Lennerbrant dömde man för fakta om gruppvåldtäkter och lät eritreansk våldtäktsman...

Per Lennerbrant dömde man för fakta om gruppvåldtäkter och lät eritreansk våldtäktsman stanna – då blev han Justitieombudsman

Gillar att förfölja och bura in sverigedemokrater som yttrar fakta

Gab

Per Lennerbrant valdes till justitieombudsman (JO) av riksdagen under 2019 och tillträdde den 9 september samma år. Innan detta var han dock chefsrådman vid Stockholms tingsrätt och inblandad i en del uppseendeväckande fall.

I det ena fallet dömde han en man för hets mot folkgrupp för att han hade skrivit sanningen om migranternas våldtäkter – ”Men VAKNA det är inte Svennar som e ute och gruppvåldtar !!! utan det är dom så kallade nyinkommna typ Afkaner, araber, afrikaner osv osv!! Sluta dölja detta faktum för oss !!!

Av domen framgår att han ansåg att kommentaren är ”grov” och följer upp med att konstatera att gärningen ”får anses motsvara fängelse en månad”. Han förklarade vidare att mannen borde låsas in då det handlar om att ”de [utomeuropéerna] begår brott av ett visst slag.” Från domen framgår det inte hur fakta om migranternas våldtäkter kan vara annat än sakligt och vederhäftigt – alltså helt lagligt att yttra.

I det andra fallet var Lennerbrant ordförande vid ett mål i Eskilstuna tingsrätt gällande en våldtäktsman som är medborgare i Eritrea. Han dömde den åtalade, BEREKET Tesfagergish Tesfay, till två års fängelse för våldtäkt, men lät honom stanna i Sverige. I det fall tyckte han inte att svenskarna utsattes för någon fara när de tvingades leva med våldtäktsmannen i framtiden. Detta trots en hög sannolikhet för återfall i brottslighet.


Lennerbrant godkände nyligen Myndigheten för press, radio och tv:s felaktiga hantering av mediestödet till Nya Dagbladet och NewsVoice.

Det finns i dag fyra justitieombudsmän där bland annat Thomas Norling ingår. Han godkände felaktigt tiotusentals miljoner till Johan Ehrenbergs presstödsfuskande koncern ETC.

Själva grundidén med Justitieombudsmannen förefaller vara att se till att personer som de själva aldrig sätter sin fot i svenska myndigheter.

MEST POPULÄRA