torsdag, juni 17, 2021
 
HemKULTURNya Youtube-trenden - ingen vågar yttra namnen Montenegro eller Niger

Nya Youtube-trenden – ingen vågar yttra namnen Montenegro eller Niger

Ny intressant kultur!

Gab

Efter långgående censur på Youtube där nästan alla svenska så kallade alternativmedier tagits ner bryts nu ny kulturell mark och trender växer fram. Folk som laddar upp videor vågar numera helt enkelt inte skriva ut namnen på länderna Montenegro eller Niger. I nya klipp vågar de dessutom inte ens yttra namnen då de är rädda för så kallade AI-robotar (artificiell intelligens) som detekterar och tar bort möjligheten att tjäna pengar på reklam. Det har tidigare rapporterats om stora problem för schack-kanaler på Youtube där vita attackerar svarta.


Lokalt i Sverige har censureffekten blivit att den enda aktiva kanalen bland ”högermedier” på Youtube är Riks. Det är enligt bedömare lite mer krångligt för Youtubes vänsterextrema personal att ta bort den kanalen då den sänds av ett helägt dotterbolag till Sverigedemokraterna. Det passar säkerligen också Youtube att den har en feministiskt framtoning med enbart kvinnliga programledare.


Video: Landet Montenegro kallas nu för Monten. på Youtube.

Namnet på Montenegro skall härstamma från 1397 men är nu alltså väldigt riskfyllt att yttra.

Populära alternativa tjänster till Youtube är i dag bland annat Odysee, Bitchute och Rumble. Även Bitchute har på senare tid börjat med aggressiv censur och och anses av många inte längre vara ett alternativ.

MEST POPULÄRA