söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESNäthatsgranskaren Tomas Åberg – somalier har samma eller högre IQ än vita

Näthatsgranskaren Tomas Åberg – somalier har samma eller högre IQ än vita

Med rätt matlåda och skola hamnar svenskarna efter

Gab

Nyligen framkom det domen mot ägaren av ”Stå Upp för Sverige”, Patrik Markström, står kvar efter att Högsta Domstolen avvisat ärendet. Det hela gällde huruvida en enskild person skall kunna stå ansvarig för vad 250 000 personer skriver i en icke kommersiell Facebookgrupp. Åtalet sköttes av Kammaråklagare Maria Estberg efter en djupare utredning av polisen Susanna Sköld.

Av förundersökningarna i ärendet som Nya Riks har gått igenom framgår att Näthatsgranskaren Tomas Åberg är grovt rasistisk mot vita människor.

Östafrikaner har samma eller högre IQ än vita

Enligt FUP:en i Markströms fall skrev Åberg följande mening om folket i Östafrika, som alltså hetsar mot hundratals vita folkgrupper och förminskar dem ”de som får bra mat och skola är minst lika smarta och med samma IQ som vilken vit som helst, om inte smartare”. Exakt vilka referenser som Åberg har för detta framgår inte, men ”bra mat” och en ”skolbyggnad” är allt som en östafrikansk person behöver för att ”bli smartare” än ”vilken vit som helst”.

Svarta i östafrika har samma eller högra IQ än vita med rätt mat och skola. Skärmdump Nya Riks.

Utbrett hat mot poliser

I sociala medier har Åberg uttryckt sig väldigt nedsättande om alla som är poliser. I ett inlägg under februari 2019 skrev han ”jag låter det stå kvar till en varning för alla, bli inte snut då glömmer ni hur man stavar”. I ett annat inlägg skriver han att polisledningen offrar och straffar folk hursomhelst och menar att ”nepotismen” frodas bland alla poliser.

Åberg har mot poliser är utbrett på sociala medier. Skärmdump Nya Riks.

Det är oklart varför Åberg uttalar sig om folkgruppers olika medel-IQ när sådana åsikter är olagliga att yttra i Sverige. Det är också oklart varför han drar alla poliser över en kam när sådant beteende avseende andra grupper ofta klassas som olaglig rasism. Tydligen tycker Åberg det är framåtsträvande att hetsa mot hela poliskåren.

MEST POPULÄRA