torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESNadim Ghazales släkt i Ulricehamn köper kontanter "på auktion"

Nadim Ghazales släkt i Ulricehamn köper kontanter ”på auktion”

Gab

I en dom från Förvaltningsrätten den 1 december 2017 meddelande de att Nadim Ghazales släkting Mireille Salame Ghazale inte får lov att växla in alla sina kontanter som den restaurangdrivande familjen har. Enligt Riksbankens diarienummer dnr 2017-00286-20097729 försökte Ghazale växla in en okänd summa pengar i utgångna sedlar men fick avslag.

Det var den 26 oktober 2017 som Ghazale fick ett nekade från Riksbanken om ”inlösning av betalningsmedel”. Enligt beslutet kan myndigheten växla in utgångna sedlar om det ”inte finns anledning att anta att sedlarna, härrör från näringsverksamhet avseende försäljning av varor och/eller tjänster mot kontant betalning”. Samtidigt beslutade de helt enkelt att beslagta sedlar och behålla dem.

Kvinnan som försökte lösa in pengarna driver en restaurang under bolaget ”Mia-Maella AB” tillsammans med sin make Elias Ghazale. ”Officiellt” omsätter de runt fem miljoner kronor om året.

I anförandet till Förvaltningsrätten har Ghazale påstått att hon ”är sedelsamlare och har under åren köpt sedlar bland annat på auktioner” och hon har vidare ”kvar en hel del sedlar i sin samling”. Från hennes katalog med sedlar i ”samlingsalbumet” har hon helt enkelt valt ut ”sedlar som var lite sämre eller dubbletter”.

Det framgår inte från inlagorna om auktionshuset är i samma lokal som den helt laglydiga restaurangen. En del personer har förvånats av ”sedelhandeln” på Sveriges olika ”auktionshus” då de flesta med invandrarbakgrund brukar begränsa sig till frimärkssamlande.

MEST POPULÄRA