torsdag, juli 29, 2021
 
HemOPINIONMyndighetsraseriet känner inga gränser - fortkörare skall jagas med blåslampa!

Myndighetsraseriet känner inga gränser – fortkörare skall jagas med blåslampa!

Gab

Samnytts artikel om polisens nya drive mot hastighetsöverträdelser är ett rent hån mot normalsvensken och något vi alla måste protestera emot.

Då det gäller att trakassera svenska normala medborgare skyr inte myndigheter som Polisen och Trafikverket några som helst medel för att jävlas.

Att ha som målsättning att fälla minst 50 procent av dem vilka kör 5 km/h för fort är ett skurkstreck som bilisterna bara kan besvara på ett sätt.

När polisen stannar dig med anklagelsen att du kört för fort bestrider vi alla anklagelserna och erkänner inte fartöverträdelsen.

Propsa på att få rådrum till den polis som anklagar dig för fartöverträdelsen. Det är en lagenlig rätt vi alla har om vi av olika anledningar känner oss osäkra inför polisens påstådda brott.

Polisen på plats får då ett val, endera avslår denne begäran om rådrum eller så beviljas rådrum. I båda fallen måste då polisen ta fram en del olika dokument som alla poliser är skyldiga att ha i bilen vid hastighetskontroller.

Beviljas du rådrum skall Du kräva ett skriftligt bevis på att du beviljats rådrum och då kommer det också att anges när du senast skall ha tagit ställning till polisens anklagelseakt.

Om du inte beviljas rådrum så skall du begära ett skriftligt myndighetsbeslut av den polis som anklagar dig för brott. Där skall tiden för att överklaga polisens beslut om att INTE bevilja dig rådrum framgå.

Beroende på vilket beslut i frågan om rådrum som du får av polisen skall du alltid förneka och begära att ärendet tas till domstol, tingsrätten i första instans, begär också att som vittne få höra den tjänstgörande polistjänstemannen/kvinnan vid förhandlingen i tingsrätten. Då tvingas sannolikt polisen att komma till domstolen även om det är dennes lediga dag.

De böter du eventuellt döms till är alltid beloppsbegränsade så det blir på inget sätt dyrare för dig som anklagad – alltid samma belopp.

Det fina med att göra så här är att vi då alla med fötterna kan visa att inte tycker att polisens prioriteringar är de rätta.

Att jaga Svenssons som eventuellt kör cirka 5 km/h för fort samtidigt som det skjuts, sprängs, våldtas och dödas i en skala som vi aldrig sett maken till måste vi protestera mot.

Om vi alla gör som jag beskrivit ovan kommer hela polisväsendet och domstolsväsendet att haverera på grund av överbelastningen och därmed har vi som medborgare visat vad vi kan åstadkomma med våra protester genom att använda helt lagliga medel.

MEST POPULÄRA