tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESModerat riksdagskandidat dömd för narkotikasmuggling

Moderat riksdagskandidat dömd för narkotikasmuggling

Ljuger om sin anställning med Polismyndigheten som "utredare"

Gab

Den moderata riksdagskandidaten Linda Strandfjäll har nu dömts för ringa narkotikasmuggling. Fallet uppmärksammandes redan under augusti av Håkan Alamaa på vänsterextrema SVT Nyheter. Strandfjäll är även en veteran inom Polismyndigheten där hon har jobbat i 20 år som bland annat utredare.

Från domen framgår att Strandfjäll inte fått tillräckligt mycket narkotikaklassat sömnmedel utskrivet av sin läkare och bestämde sig därför för att smuggla två omgångar med piller från Nederländerna. Under rättegången påstod hon att hon ”inte kände till att den åtalade gärningen var olaglig”, men rätten fann att hon i alla fall haft ett ”likgiltighetsuppsåt”.

Nämndemannen Kerstin Fryklund som var med och dömde kommer från samma partikretsar som Strandfjäll. Påföljden blev böter på 32 500 kronor.

När redaktionen ringer Strandfjäll verkar hon initialt lite förvirrad och förklarar att hon inte har några politiska uppdrag längre. Hon är dock upptagen som politiskt sekreterare för Moderaterna på Linkedin. Innan det skall hon ha varit gruppledare för Region Västernorrland. Strandfjäll får frågor:

Sitter du kvar i kommunfullmäktige?

– Nej

Men du jobbar vidare som polis?

– Nej

Inte det heller?

– Nej, jag är inte polis.

Brottsutredare. Är inte det polis eller?

– Vart vill du komma?

Du jobbar inte hos polisen längre då?

– Jo.

Du sa ju nej förut?

– Nej. Jag har jobb. Jag är kvar på mitt jobb. Vad är du ute efter?

Jag bara undrade om du är kvar på polismyndigheten?

– Ja, men då har du fått svar.

Moderaternas föreningsordförande i Sundsvall Patrik Gustavsson kan inte bekräfta om Strandfjäll kommer att stå på riksdagslistan inför nästa val. I kommunen fick hon 150 personvalsröster.

Eftersom Strandfjäll lämnat motstridiga uppgifter på telefon väljer vi att publicera hennes namn.

MEST POPULÄRA