söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESModerat framtidshopp tagen med amfetamin

Moderat framtidshopp tagen med amfetamin

Mamman är kommunens ordförande

Gab

Den moderata politikern Emil Elg i Håbo kommun åtalas nu för två fall av ringa narkotikabrott av Åklagarkammaren i Uppsala. Detta efter att det påvisats att han olovligen använt amfetamin och metamfetamin under februari 2021. Han åtalas även för ett fall under mars månad. Hans mamma är ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt stämningsansökan visar analysresultat i förundersökningen att han har brukat narkotika i enlighet med åtalet. En fällande dom verkar därför vara uppenbar.

Mamman Liselotte Grahn Elg är etta på samma kommunlista. Hon är Håbo kommuns kommunalråd och en heltidsarvoderad politiker. Hon är också ordförande i kommunstyrelsen fram till 2022.

Det är oklart hur detta kommer att påverka sonens politiska karriär. Medelåldern på Moderaternas valsedel är runt 60 år och Elg var den yngsta.


Under 2018 betalade Håbo kommun 22,5 miljoner kronor i kostnadsutjämning till andra kommuner som Moderaterna varit med och drivit ner i en avgrund med massmigration. Det kommunala kostnadsutjämningssystemet infördes 2005. Trots att Moderaterna hade åtta år på sig avskaffade de aldrig detta kommunistiska system som tog bort all konkurrens mellan kommunerna och samtidigt avskaffade alla budgetramar för de mest oansvariga. Gratispengarna som kommer från kommunen lägger bland annat Malmö på enhörningar med en prislapp på 1,2 miljoner.

MEST POPULÄRA