torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESModerat arab dömd för hedersvåld - fick medalj av kungen

Moderat arab dömd för hedersvåld – fick medalj av kungen

Gab

Rasoul Zarar Ibrahim fick under 2014 en medalj av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf. Hans ”solskenshistoria” i Sverige sen 1990 gjorde att han fick utmärkelsen Årets Nybyggare. Nu har dock Ibrahim dömt för hedersvålds mot sin egen dotter. Detta efter nästan 30 år i landet där han bland annat har representerat Moderaterna i kommunfullmäktige.

Det var för 16 år sen som Ibrahim skaffade barn med en elva år yngre svenska från Sundsbruk. Under 2008 började han dock fokusera på företagande och separerade senare från sin svenska tjej.

Ibrahim har varit i Sverige i cirka 30 år. Hans dotter har fått uppleva inslag av hederskultur från hans hemland. Han har bland annat förbjudit henne att använda sociala medier. Dotterns Facebookkonto är nu reducerat till en bild som en omplåstrad nalle som håller i en bukett rosor.

Under slutet av 2020 dömdes därför Ibrahim av Ångermanlands tingsrätt för ofredande.

Enligt domen kan man utläsa att han:

”Skrikit ’håll käften, jävla idiot’ och liknande uttryck, tagit hennes mobiltelefon och läst hennes privata meddelanden, puttat henne in i bildörren så att hennes keps och glasögon åkt av henne och orsakat ett rött märke på hennes näsa.”

Det framgår vidare att han tagit dotterns mobil och börjat scrolla igenom hennes meddelanden medan har körde bilen. Han har ilsket sagt åt henne att ”sluta vara på sociala medier och ifrågasatt vilka vänner hon har”.

Domare Susanne Söderström Wallin dömde Ibrahim till 1 500 kronor i böter.

Trots att Ibrahim driver Subway-restauranger som omsätter 25 miljoner kronor om året så kommer staten att stå för hans advokatkostnader om 60 000 kronor.

MEST POPULÄRA