onsdag, juni 16, 2021
 
HemOPINIONMigrationsverkets bakgrundskontroller av asyl, anhörig och arbetskraftsinvandring helt obefintlig

Migrationsverkets bakgrundskontroller av asyl, anhörig och arbetskraftsinvandring helt obefintlig

Gab

Sverige har helt tappat kontrollen över vilka som har släppts in och fått uppehållstillstånd. De dryga 800.000 massinvällarna med samordningsnummer vittnar om total laglöshet.

När man tittar lite djupare in i hur Migrationsverket i realiteten gör sina bakgrundskontroller visar det sig att de överhuvudtaget inte gör någon kontroll. Riksrevisionen har anmärkt på detta men helt i enlighet med det politiskt korrekta protokollet struntar såväl Migrationsverket som regeringen fullständigt i deras kritik.

Riksrevisionen har formellt möjlighet att agera för att via särskild process ta enskilda fall till åtalsanmälan liksom att man rättsligt kan agera mot själva myndigheten, det vill säga Migrationsverket. Detta alldeles exceptionella förhållande beträffande tydligt myndighetsmissbruk är helt styrt av den migrationspolitik som regeringen driver.

Du kanske frågar dig varför det kan fortsätta?

Elementärt min käre Watson, regeringen utser via sin totalt mörkade och olagliga utnämningsmakt chefer för Migrationsverket vilka har svurit trohet till den socialdemokratiska partiboken. Titta bara på vilka som är och har varit chefer för Migrationsverket.

Den nu sittande generaldirektören (GD) Mikael Ribbenvik som med sin stirriga blick ser ut att gå på någon slag olaglig substans, han var den tidigare GD:n Anders Danielssons högra hand och befordrades därför som dennes efterträdare. Anders Danielsson är den politruk vilken varit på många poster i den socialdemokratiska regeringens sold och en profilfigur i det informella och kriminella nätverket Hilda & Ruben.

Danielsson är en riktig bråkmakare och klassisk översittare, grannar från hans tidigare boende i Lomma vittnar om en person som är fullständigt hänsynslös. Han började sin verkliga karriärklättring 2002 såsom länspolischef i Skåne län, och via chefskap över Säpo, Migrationsverket och Röda Korset, nu basar han som landshövding för Västra Götalands län.

Dan Eliasson behöver ju knappast någon närmare presentation men han var Migrationsverkets GD under åren 2007 – 2011, därefter vet vi ju alla att han fortsatt sin tjänst som sossarnas genom tiderna värste politruk. Han förstörde och sossefierade Försäkringskassan, Polisen och MSB. Han sitter nu i svetsare Löfvéns innersta krets i Rosenbad som rådgivare i säkerhetsfrågor. Sug på den ett tag!

Janna Valik var GD för Migrationsverket från mars 2004 till maj 2007, då hon efterträddes av Dan Eliasson. Innan dess hade hon varit anställd vid verket sedan 1989 och blev 1997 regiondirektör i Göteborg. I maj 2007 utnämndes hon till GD vid regeringskansliet och mellan 1 mars 2008 och februari 2017 var hon GD för Boverket. Från den 19 juni 2017 är Janna Valik GD för eHälsomyndigheten. Ser ni mönstret hur man som lojal sosse får en karriärutveckling som tack för lång och trogen sossetjänst.

Barbro Holmberg var politiskt sakkunnig med inriktning på migrationsfrågor på Utrikesdepartementet 1999–2002 och blev statssekreterare hos dåvarande migrationsministern Jan O. Karlsson 2002. I juni 2003 utnämndes hon till GD på Migrationsverket men avgick redan i oktober samma år för att tillträda tjänsten som migrationsminister.

Under hennes tid som migrationsminister uppmärksammades flera fall av apatiska flyktingbarn som av vissa misstänktes ha förgiftats eller manipulerats av sina föräldrar. Holmberg avgick från sin statsrådspost i samband med den socialdemokratiska valförlusten 2006. Naturligtvis fick även hon sin belöning av sossarna efter sitt lojala partiarbete som GD och Migrationsminister, hennes reträttplats åren 2008–2015 blev som landshövding i Gävleborgs län.

Lena Häll Eriksson var socialchef i Finspångs kommun 1985–1988 och arbetade därefter under många år på Invandrarverket (nuvarande Migrationsverket), bland annat som avdelningschef 1988–94 och GD 1996–2003. Åren 1994–96 var hon socialdemokratisk statssekreterare i arbetsmarknadsdepartementet. Hon har också varit ledamot i Integrationsverkets och Arbetsgivarverkets styrelser. 

Lena Häll Eriksson har därefter varit generaldirektör i justitiedepartementet och bland annat haft uppdrag som tillfällig kanslichef på Sametinget 2005, ordförande i Rådet för skydd av EU:s finansiella intressen, Europarådets arbetsgrupp mot korruption, chef för Avvecklingsmyndigheten för Integrationsverket 2007–08 och tillförordnad generaldirektör för Skogsstyrelsen 2008–09. Hon var generaldirektör på SMHI från juni 2009 till september 2014. Sossarna belönar via sina kollegiala kontakter trogna partiarbetare.

Hur kan detta få fortsätta år efter år?

Att allt detta kan fortgå utan att vi som svenska skattebetalare gör något åt saken är för mig en gåta. Hur kan vi vart fjärde år fortsätta lägga vår röster på något av dessa 7-klöverpartier?

Frågan om återvandring eller repatriering som är en mer korrekt term har börjat komma upp i debatten, tyvärr gör medströmsmedierna allt för begrava den frågan. Sverigedemokraterna tar av naiva och partitaktiska skäl inte heller upp den frågan som en av sina profilfrågor, vilket sannolikt innebär att Alternativ för Sverige får fortsätta skrika i öknen utan stöd för just denna så viktiga fråga.

Vart är vi på väg?

MEST POPULÄRA