torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESMigranterna jagas med vaccinationssprutor i förorterna

Migranterna jagas med vaccinationssprutor i förorterna

Får även specialmottagningar för "drop-in" - svenskar som vill ha vård får vallfärda till muslimska enklaver

Gab

Dagens Nyheter drevar nu stenhårt för massiva extra resurser i ”förorterna” och då framförallt i Angered utanför Göteborg. I tre drevartiklar vill DN:s vänsterextrema ”journalister” skaka fram mer pengar på bekostnad av svenskarna. Detta eftersom vaccinationsgraden skall vara låg i migranternas områden. 20 ”kulturtolkar”, drop-in mottagningar och fler doser är bara början.

I en artikel den 15 juli 2021 går Hamilton Steiner till angrepp mot Region Västra Götaland som inte avsätter betydligt mer resurser för att jaga alla migranter med vaccinationssprutor. Samma dag gick Anna Skoog ut på bred front i en annan artikel. Nu har dessutom Skoog dragit in fotografen Veronika Ljung Nielsen för att väl dokumentera hur deras nya vänsterröstade bosättare lider.

Hamilton skriver oroande att ”53 procent var vaccinerade i Västra Göteborg och bara 27 procent i stadsdelen Angered” och pratar om en ”kamp mot klockan”. Sören Andersson som är chef för vaccinationsprogrammet för Folkhälomyndigheten menar att ”vi funderar på vad vi kan göra ytterligare” – detta trots att de redan jagar migranterna på gatorna. Muslimen Ali Mirazimi dyker upp i texten för att ge de invandrade folkgrupperna i förorterna ett faderligt ansikte. Han tycker att ”olika insatser behövs för olika människor”, eller med andra ord att migranterna behöver få mycket större resurser än svenskar och handgripligen jagas på gatan.

I Skoogs hetsade artikel samma dag skriver hon ”för att öka vaccinationstakten i stadsdelen intensifieras nu arbetet ytterligare”. Hon berättar vidare att ”från och med måndag den 19 juli kommer vårdgivaren Kry, utöver Närhälsan och Capio, vaccinera i Angered”. Regionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge säger dessutom att migranterna fått ”extra tilldelning av vaccin”.

Samtidigt som detta pågår har regionen anställt 20 personer för att jaga migranterna på gatorna – ”ett 20-tal kulturtolkar och hälsoguider kommer även finnas synliga ute bland allmänheten för att erbjuda boende möjlighet att boka vaccintid på plats”. Regionen säger också att ”lättillgänglighet av största vikt och därför kommer många av tiderna vara öronmärkta just för den uppsökande verksamheten”.

Efter de omfattande dreven och massiva resurserna som migranterna tilldelats där de alltså privat kan boka tider på gatan med ”kulturtolkar” går nu regionen ännu längre. I dagens artikel basunerat DN ut att migranterna inte ens behöver boka tider längre utan får en helt privat drop-in mottagning i området, något som regionen inte vill erbjuda den svenska befolkningen. Utanför mottagning står dessutom personalen och försöker släpa in migranterna i lokalerna – eller som DN uttrycker sig ”hejar på förbipasserande människor”.

I artikeln visas en bild på Mohammad Mohammadi som nu får sitt vaccin, men samtidigt råkar de visa hur svenskar blir diskriminerade. I den tredje bilden framträder nämligen att Hanna från kommunistområdet Majorna – runt en timma bort med kollektivtrafik. Hon har åkt hela vägen ut till migranternas privata lyxvård för att få en spruta. Detta eftersom hon precis som många andra svenskar inte lyckas hitta tider för vaccinering när alla resurser tilldelas ”utanförskapsområden”.

DN fortsätter med lögnen att ”utrikesfödda drabbas hårdare av pandemin”. De hyllar därför beslutet att förlänga svenskarnas kötider och gottar sig i att ”vaccinationsmottagningen i Angereds centrum” får ”extra doser för att kunna utnyttja sin maxkapacitet”. 20 personer från föreningen ”Tidigt föräldrastöd” fortsätter samtidigt att jaga migranterna på stan med specialbokningar för alla mörkhyade på modersmålet.

I artikeln säger migranten och tillika kulturtolken Rafif Saleh att diskrimineringen av svenskarna har varit jättebra – ”det har gått väldigt bra, det är många som är glada att det finns en mottagning med den här tillgängligheten” säger han.

De låga förväntningarnas rasism genomsyrar alla artiklar och DN skriver att ”spontaniteten blir avgörande för förbipasserande”.

Maria Christoffersson, Kry:s vaccinationssamordnare hoppas nu på ryktesspridning bland migranterna för att få upp vaccinationsgraden – när de som de jagats ner på gatan är klara kommer de ju gå hem och säga ”jag har vaccinerat mig”. Då kommer migranterna hemmavid höra de orden och gå till samma ställe tror hon.

MEST POPULÄRA